BİR KİTAP BİN DÜNYA

Uygulamakta olduğum proje okul öncesi dönemdeki öğrencilere model olarak davranış kazandırmayı amaçlıyor.Kitap okumaya özendirme ve okuma farkındalığı geliştirebilmek için farklı kurum ve makamlarla iş birliği halinde ilerliyoruz. Öğrencilerimle birlikte yaptığımız ziyaretlerde öğrencilerim proje gönüllüsü olan makam sahiplerinden bir kitap okumalarını istiyor ve bu sayede bir çok farklı ortamda farklı kişilerden masal dinlemiş oluyorlar.

Aralık ayı itibari ile ilçe kaymakamımızın katılımıyla başlattığımız  "bir kitap bin dünya" projesi her hafta farklı makamlara yaptığımız ziyaretlerle devam ediyor. Anasınıfı öğrencilerimiz projeye katılmak isteyen gönüllüleri kendi makamlarında veya kurumlarında ziyaret ediyor ve ziyaretleri sırasında yanlarında sınıfımızdan seçtikleri bir çocuk kitabını getiriyor. Proje gönüllüsü çocuklara kitabı okuduktan sonra kitapla ilgili sohbet ederek kitapta anlatılmak istenen temayı çocukların dünyasında somutlaştırmama yardımcı oluyor. Okuduğumuz kitaplarla değerler eğitiminde çocuklara öğretmeye çalıştığımız bir çok kavramı çocuklarımıza hikayeler üstünden anlatmış ve değerlerimizle ilgili sohbet etmiş oluyoruz. Sonuç olarak kitap okuma eylemine dikkat çekmenin yanı sıra bir yandan birlikte yeni kelimeler ve kavramlar öğrenerek dil gelişimimizi güçlendiriyoruz bir yandan da öğrendiğimiz kavramlarla ilgili sohbet ederek bu kavramları içselleştirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda sınıf dışı yaptığımız bu ziyaretler çocukların sosyal-duygusal gelişimlerine de olumlu katkı sağlamış oluyor.

Proje başlangıcından itibaran ilçe kaymakamlığı, belediye başkanlığı, milli eğitim müdürlüğü, Topluca Köyü İlkokulu ve Dikkaya İlkokulu olmak üzere beş farklı makam ve kurum ziyareti gerçekleştirdik. Yıl boyunca her hafta yaptığımız farklı ziyaretlerle projemize devam edeceğiz.

 



Etiketler:   

YORUMLAR


Y
Yaşar Koçak      1.01.2020     
Pek çok okul için örnek çalışma. Emeği geçenleri tebrik ediyorum...