HARİKA 8LER OKUMAYA DEVAM EDİYOR

2018-2019 eğitim öğretim yılında Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Öğretmenler Kurulu tarafından alınan kararla uygulamaya konulan "Harika 8'ler" adlı kitap okuma projesi, okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından aynı heyecanla 2019-2020 eğitim öğretim yılında da sürdürülüyor.

Söz konusu projenin detaylarına girmeden genel uygulama esaslarını şu şekilde izah edebiliriz. Sekiz kişilik öğrenci grupları oluştulur. Bu sekiz öğrencinin başına bir Lider öğretmen tayin edilir. Lider öğretmen, Türkçe zümresinin belirlemiş ve uygun bulmuş olduğu listeden öğrencilerle birlikte sekiz adet kitabı belirler. Ardından öğrencilerle 10 günden az 15 günden fazla olmamak üzere bir toplantı tarihi ve yeri belirler. Toplantılara gelen öğrencilerin kitaplarını mutlaka okumuş olmaları ve kitaplarıyla ilgili standart bir özet formunu önceden doldurmuş olmaları beklenir. Söz konusu görevleri yerine getirmeyen öğrenci gruptan elenir ve bir sonraki toplantıya iştirak edemez. Toplatıların ilgi çekici yanı, öğrencilerin ilgisini çekecek, motivasyonlarını artıracak okul dışı ortamların tercih edilmesidir.

Harika 8'lerin 2019-2020 eğitim öğretim yılındaki ilk toplantıları gerçekleştirildi. Öğrencilerin toplantılarda oldukça heyecanlı oldukları, kitaplarını zamanında ve eksiksiz olarak okudukları, özetledikleri görüldü. Ayrıca toplantılar yine okul dışı alanlarda yapılarak öğrencilerin motivasyonu artırıldı. Bu anlamda toplantıları ciddiyetle gerçekleştiren, projeye sahip çıkarak öğrencilere okuma konusunda rol model olan öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyor. Çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyoruz.



Etiketler:   

YORUMLAR


S
Sami Kemal OĞUZ      5.12.2019     
öğretmen ve öğrencilerimi canı gönülden tebrik ediyorum... başarılarının devamını dilerim

Y
Yaşar Koçak      5.12.2019     
Pek çok okul için örnek çalışma. Emeği geçenleri tebrik ediyorum...