ŞEHİT DOĞAN DAĞCI KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Topluluğunun Rize ilimizde İlk olarak Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu (Denizcilik) Lisesinde hizmete sunduğu kütüphane Rize Valisi Kemal Çeber tarafından açıldı.

Vali Çeber, “Kitaplarla Yaşayan Şehitler” sloganıyla yola çıkılarak Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Gönüllü Topluluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı destekli proje kapsamında Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Şehit Doğan Dağcı adına yapılan kütüphanenin açılış programına katıldı. Programda Vali Çeber’e eşi Neslihan Ayan Çeber da eşlik etti.

Açılışa Çayeli   Kaymakamı Mehmet Öztürk,  Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi,

Rize Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Rize Emniyet Müdürü    Nureddin Gökduman, Rize Liman Başkanı Uğur Uzunoğlu, Çayeli Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, Çayeli Jandarma Komutanı Çetin Öztürk, Çayeli Emniyet Müdürü Adnan Çarıkçı, Şehit Kütüphaneleri Topluluğu Başkanı’nın yanısıra kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 ‘Her kahramanın gölgesinde bir kütüphane olsun’  anlayışıyla yola çıkan ve  40’a  yakın şehidimiz   adına  ülkemizin farklı coğrafyalarında kütüphaneler açan    ‘Yaşayan Şehit Kütüphaneleri Oluşumu  hareketi  amaçlarını; ‘Ülkemizin dört bir yanındaki okul ve kurumlarda; toplumsal gelişime, araştırmaya ve öğrenmeye katkıda bulunmak üzere gönüllü kişilerin desteği ile ‘Aziz Şehitlerimiz’in isimlerini açılacak olan kütüphanelerde sonsuza dek yaşatmayı sağlamak ‘olarak   açıklamıştır.

Çayeli Denizcilik Lisesi Öğrencileri Şehit Annesine Söz Verdiler

Açılış töreninin sonunda Çayeli Denizcilik Lisesi Öğrencileri; Şehit annesi Emine Dağcı’nın her zaman yanında olacaklarına dair söz vererek şehit annesine bir buket çiçek sundurlar.



Etiketler:   

YORUMLAR


Y
Yaşar Koçak      10.10.2019     
Bizde sizi tebrik ediyoruz. Kültürümüze sahip çıktığınız için