GÜLBAHAR HATUN ANAOKULU KİTAP FUARI

. Geleneksel Kitap Fuarı İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Sn. Bülent İÇBUDAK ve Sn. Evren GÖRMÜŞ katılımları ile velilerin yoğun ilgisi ile 08 Nisan Pazartesi günü saat 12: 00 da Gülbahar Hatun Anaokulu bahçesinde başarılı bir şekilde yapıldı. Gülbahar Hatun Anaokulun’da 3-4-5 yaş grubu 20 şubede bulunan 350 öğrenci, öğretmenleri rehberliğinde resimli öykü kitapları hazırladılar. Kitap fuarında 4 şube ile özel eğitim öğrencilerinin hazırladığı kitapların bulunması öğrencilerimize ve velilerimize büyük mutluluk vermiştir. Ayrıca kitap bağış kutusu konularak kardeş koy okullarına kitap toplandı.

 Gülbahar Hatun Anaokulun’da 3-4-5 yaş grubu 350 öğrenci,  Mart ayı sürecinde, okulöncesi  günlük eğitim programı kapsamında, öğretmenleri rehberliğinde resimli öykü kitapları hazırladılar. Her bir çocuk önce hayalindeki öykü kitabının resimlerini çizdi. Sonra resimlerle anlatmak istediklerini kendi hayal dünyalarını yansıtacak şekilde öykülerini öğretmenlerine yazdırdılar.  Her bir çocuk ile öğretmenleri özenle her gün resim ve ana dili etkinliklerinde bu çalışmaları tamamladılar. Sonunda hazırlanan öykü kitaplarına kapak hazırlanıp özenle cilt yapıldı.  

Şimdi sıra, kendileri küçük hayaller büyük olan yazarların KİTAP FURINDA okuyucuları ile buluşma günü. Yani imza gününe geldi.  Etkinliğin başından sonuna kadar her bir aşaması, çocuk için gelişimsel önemli faydalar sağlamaktadır.   Bu etkinliği proje kapsamında 3 yıldır uyguluyoruz. Çok başarılı oluyoruz. Fuara ilgi ve katılım çok yoğun olmaktadır. Etkinlikte çocuklar büyük bir organizasyonun önemli bir parçası olduğunu yaşayarak “BEN YAPABİLİRİM”  ÖZGÜVENİNİ KAZANMAKTADIR.

OKULÖNCESİ EĞİTİM PROGAMINDAKİ EN ÖNEMLİ DİL GELİŞİM KAZAMNIMLAR

Kazanım 1: Söz dizimi kurallarına göre cümle kurar.

Kazanım 2: Konuşurken dilbilgisi yapılarını kullanır.

Kazanım 2: Sözcük dağarcığını geliştirir.

Kazanım 4: Dinledikleri/izlediklerini çeşitli yollarla ifade eder.

Kazanım 5: Görsel materyalleri okur.

Kazanım 6: Okuma farkındalığı gösterir.

Kazanım 7: Yazı farkındalığı gösterir.

 

OKULÖNCESİ EĞİTİM PROGAMINDAKİ EN ÖNEMLİ ZİHİNSEL GELİŞİM KAZAMNIMLAR

Kazanım 1: Nesne/durum/olaya dikkatini verir.

Kazanım 2:Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur.

Kazanım 3: Nesne ya da varlıkları gözlemler.

Kazanım 4: Neden-sonuç ilişkisi kurar.

Kazanım 5:Problem durumlarına çözüm üretir.

 

OKULÖNCESİ EĞİTİM PROGAMINDAKİ EN ÖNEMLİ SOSYAL GELİŞİM KAZAMNIMLAR

Kazanım 1: Kendini yaratıcı yollarla ifade eder.

Kazanım 2: Bir olay ya da durumla ilgili olarak başkalarının duygularını açıklar.

Kazanım 3: Bir olay ya da durumla ilgili olumsuz duygularını uygun yollarla gösterir.

 

Proje bazlı bu çalışma bir ay sureyle, Türkçe Dil- Resim-Sanat eğitim etkinlikleri kapsamında hazırlanan resimli öykü kitaplarını “İlk Kitabım İmza Günü”  ana temasıyla geleneksel olarak düzenlediğimiz 3. Kitap Baharı etkinliklerini 08 NİSAN 2019 Pazartesi günü   Saat:  12:30  okul bahçesinde yapılacaktır. Tüm velilerin katılımı ve ilgisi çok yoğun oldu. İlk kitaplarını hazırlamanın gururu ve tecrübesiyle hayata uygulamalı olarak hazırlanan çocuklar geleceğin güçlü Türkiye’sini oluşturmak için hazırlanmaktadırlar. Küçük Yazarlar, hayallerinin ne kadar büyük olduğunu hazırladıkları öykü kitaplarında gösterdiler. Fuar ile çocuklar büyük bir etkinliğin önemli bir parçası olduğunu yaşayarak öğrenecektir. Proje hazırlama sürecinde çok boyutlu olarak yapılan çalışmalar ile çocuğun 5 gelişim alanına, yaşamda etkinlikler olarak ulaşılmıştır.

      Etkinlik proje kapsamında görsel olarak desteklenen birçok slogan katılımcılara sunularak kitap okumanın önemi anlatmaktadır. BU SLOGANLAR AFİŞ VE DÖVİZ OLARAK HER FUAR STANDINDA ASILMIŞTIR.

“Kitaplar İle Yaratıcılığınız Ve Hayal Gücünüz Gelişir.”

“Sürekli Kitap Okuyan, Aynı Zamanda Sürekli Geziyor Ve Görüyor Demektir.”  

 

“ Ben Okursam, Sen Okursa, Sen Okursan Değişir Dünya.

 

” KİTAP OKUYARAK; ● Analitik düşünce yetenekleriniz gelişir. ●Hafızanız güçlenir. ● Bilgi kazanırsınız  ● Daha iyi yazarsınız       ● Konsantrasyonunuz artar. ● Karakteriniz şekillenir.    ● Etrafınızdaki ilginç olma katsayınız artar.   ● Yaratıcı zekanız gelişir.    ● Unutulmaz hatıralar kazanabilirsiniz .        ● Kişisel ilişkilerinizde pozitif etkileri olur. 

 

*Okumak, Anlama Kabiliyetinizi Artırır.*Ne Kadar Okursanız, O Kadar Bilirsiniz.   *Kitaplar, Çocuklara Televizyona Kıyasla %50 Oranında Daha Fazla Kelime Öğretmektedir. Kelime Dağarcığı Başka İnsanlara Göre Daha Geniş Olan İnsanlar, Derslerde Daha Başarılı Oluyorlar.

    

 Kitap İle Hayata Bakış Açınız Değişir: Bir kitap alıp okumaya başlarsınız. Dünyanın herhangi bir yerinde sizle aynı yaşta, aynı özellikte olan birinin hayatta kalabilmek için savaşmak zorunda olduğunu okursunuz. Oyuncaklarıyla oynaması gereken 9 yaşında bir çocuğun, çalışmak zorunda olduğunu, kariyerinin zirvesinde birinin, bir kaza sonucu felç kaldığını öğrenirsiniz. Ve bir anda hayata bakış açınız değişir. Artık daha az şikayet edip, daha çok şükür eden bir insan olursunuz.

 

Kitap Okumak Konsantrasyon Gücünü Artırır: Sürekli kitap okuyan biri elbette ortamın sessiz ve sakin olmasını beklemez. Çünkü artık insanlar zamanla yarışıyorlar. Öğrenci, çalışan, ev hanımı fark etmiyor, herkes yoğun bir temponun içerisinde. Kitap okumayı seven biri, her bulduğu ortamda okumaya çalışır.  Bu da o kişiye ciddi bir konsantrasyon ve odaklanma yeteneği kazandırır. Bu yetenek hayatınızın başka bölümlerinde de karşınıza olumlu olarak dönecektir.

 

Kitap Okumak Başarının Anahtarıdır.

Çünkü düzenli kitap okuyan birinin, algılama ve anlama kabiliyeti güçlüdür.

Çok okuyan birisi okuduğunu çok çabuk anlar veya ona anlatılan şeyi hemen kavrayabilir.

 

–  Kitap Okumak Hayatta Başarıya Ulaştıran Tek Anahtardır.
– Kitap Okuyan İnsanın Konsantrasyon Gücü Oldukça Fazladır.
– Kitap Okuyan İnsanın Bilgi Dağarcığı Fazladır

– Kitap Akıcı Bir Şekilde Konuşma Sağlamaktadır.
– Kitap Okuyan İnsan Hızlı Düşünür.
– Kitap Okumak Hayal Gücünü Güçlendirir Ve Yaratıcılığı Artırır.

Kitap Okuyan Biri Asla Yalnız Kalmaz.

Kitap en iyi dosttur”  Çünkü kitaplar sizi hiçbir zaman yalnız bırakmaz.

En mutlu ve mutsuz anlarınızda… Yeter ki siz ona el uzatın,Siz ne zaman gel derseniz gelirler.

Siz onları bırakmadığınız sürece, kitaplarınız sizi asla bırakmaz.

 

Kitap Okumak Sorunlarımızı Çözmemize Yardımcı Oluyor.

Kitap Okuyan Kişilerin Farkındalık Seviyelerinin Yükseldiğini,

Böylece Karşılaştıkları Zorlukları Daha İyi Atlatabildiklerini Gösteriyor.

 

Kitap okumak Kelime Dağarcığınız Gelişir:

Çok okuyan insan, çok fazla cümle, dolayısıyla da çok fazla kelime okumuş demektir. Kelime dağarcığı az olan bir insan, herhangi bir konuyu açıklarken veya tartışırken sürekli tıkanır. Düşünür, bekler, uygun kelimeyi arar. Sürekli kitap okuyan biri ise konuşurken kullandığı kelimelerle tüm dikkatleri üzerinde toplamayı ve kendini dinletmeyi başarır.

 

Kitap Okumak Vizyonunuzu Geliştirir. Bu sayede, geleceğe dair daha umutla bakar, kafasında mutlaka amaçları ve planları vardır.  

 

Kitap Okumak Daha Güzel Konuşmayı Sağlar

Düzenli kitap okuyan birisi kelimelerin doğru yazılışlarını da öğreniyor demektir. Böylece çok daha düzgün ve muhteşem bir diksiyonla konuşabilir.

 

 Kitap Okumak Özgüveni Artırır

  Eğer bir insan söz konusu durum hakkında bilgi sahibi değilse, yorum yapmaz. Konuşmaktan ve tartışmaya girmekten çekinir. Çünkü yeterince bilgiye sahip olmadığından, karşı tarafı ekarte edemeyeceğini düşünür. Oysaki sürekli kitap okuyan biri, az da olsa her konuya hakimdir. Bu durum ise ona özgüven kazandırır.

 

 

Kitap Okuyarak Genel Kültürünüz Artar:

Hangi türde kitap severseniz sevin, okuduğunuz her kitap size bir şeyler katacaktır. Düşünen insan öğrenmeye aç insan demektir. Okuduğunuz her kitaptan bilgi edinirsiniz. 

 

Okumak Beyin Fonksiyonlarını

Ve Beynin Daha İyi Çalışmasını Hızlandırıyor, İyi Bir Kitap Okuyucusunun Beynin Daha Fazla Çalışmasına Ve Kas Hafızasına Benzer Şekilde Devam Eden Nörolojik Değişikliklere Neden Olduğu Keşfedildi.

 

Okumak sizi rahatlatır: kitap okumak, müzik dinlemek,  yürümek… Kan basıncı ve kas tansiyonu normale döndürür.

 



Etiketler:   

YORUMLAR


Y
Yaşar Koçak      22.05.2019     
Tebrikler. Çok uzun olmuş. Okunmak kolay olmadı.