Türk Masalları Uyanıyor

Türk Masalları Uyanıyor

Masallar çocukların seviyesine inip, onlar ile bağ kurmamızı kolaylaştıran, eğlendiren, eğlendirirken düşündüren, farklı dünyaları gezmemizi sağlayan yegane unsurdur. Günümüzde masalların değeri artmıştır. Bizlerin ise yegane görevi kültürümüzün temel taşı olan masalları yeni nesillere aktarmaktır. Bu bağlamda gerek bilinen, gerek unutulan gerekse unutulmaya yüz tutmuş masalları derlemek bizim görevimizdir.

  • Proje Ortağı Ülkeler: Türkiye                 Yaş Aralığı: 4 - 12
  • Proje Adresi: https://twinspace.etwinning.net/121977/home          Blog/Site Adresi:
  • Konular: Drama İlköğretim okulu konuları Okul öncesi konuları Sanat Vatandaşlık

Proje Ortakları:
Onur Ömer Düzgün (Rize - Rize İstiklal İlkokulu)
Seda TUNCULAR (Çorlu - Çorlu Atatürk İlkokulu)
Özlem Demir (Erzurum - İMKB İNÖNÜ İLKOKULU )
Nurcan TEKİN ((MuradiyeVAN) - Yavuz Selim İlkokulu )
SÜHEYLA KARAGÜLLE (SelçukluKonya - )
Fatma Adalıyılmaz (Güneysınır Konya - Güneybağ İlkokulu )
YETER ÖZDAMAR (Tekirdağ - Hasan Öztimur ilkokulu)
Gülşen Güngör ( - )

  • HEDEFLER
  • Hedef kitlemiz olan ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerinin kültürümüze ait önemli değerlerinden olan Türk masallarını tanımalarını, öğrenmelerini ve onlarla eğlenmelerini sağlamak temel hedefimiz olacaktır.
    Öncelikle öğretmenlerin okumalarla kendilerini Türk Masalları konusunda geliştirmesi ve bu birikimi öğrencilere etkin bir şekilde aktarmaları bu proje ile sağlanacaktır.
    Her ay yapılacak başka bir etkinlik ile masalları farklı bir şekilde ele alarak sadece dinleyerek değil drama, kukla, sergi vb. ile öğrenme ve öğretmeyi hedeflenmektedir.
    Başka okul ve sınıftaki öğrenciler ile iletişim kurarak hem iletişim becerilerinin gelişmesi hem de öğrenilen Türk masallarının yaygınlaştırılması hedeflenecektir.

  • ÇALIŞMA SÜRECİ
  • Çalışmamız 4 aylık bir süreci kapsamaktadır.
    1. ay : öğretmenlerin belirlenen kitap ve makaleleri okuması ve çıkardığı sonuçları beğendiği masalları yazdığı bir safa oluşturulacaktır.
    Paylaşımlar için etkin kullanılan bir sayfa yanında tartışmaların ve düşüncelerin paylaşıldığı bir forum düzenlenecektir.

    2. ay: Öğretmenler tarafından bir Türk masalının seslendirilmesi, videoyaçekilmesi ve youtube'a yüklenmesi sağlanacaktır. Bu seslendirme okul açılırsa sınıf ortamında okul açılmazsa online yapılacak ve öğrencilere izlettirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca diğer okul öğrencilerinin de yararlanması ve etkileşim kurması sağlanacaktır.

    3. ay: seçilen bir masal canladırılacak ve videosu yine online ortama yüklenerek diğer okul öğrencilerinin de yararlanması ve etkileşim kurması sağlanacaktır.

    4. ay : Seçilen bir masal kahramanının öğrenciler tarafından kuklası yapılarak sınıf/okulda oluşturulan masal alanında sergilecektir.

  • BEKLENEN SONUÇLAR
  • Öğrencilerin kültürel ögeleri tanıması,
    Drama becerilerini ve resim becerilerini geliştirme
    Birden fazla disiplin alanıyla temas edip öğrendikleri bilgileri kalıcılaştırması,
    Diğer okullarla işbirliği,
    Kendilerini birden fazla disiplin alanıyla ifade edebilme becerisi kazanması.
    Yetenek alanlarını geliştirmesi,
    Kendi ifade etme ve sunum becerilerini geliştirmesi.