NEDEN BEN DEĞİLİM

Neden Ben Değilim’? projesi kapsamında Deniz Ticaret Odasına bağlı 50(Elli) denizcilik firmasına okulumuzun dergisini, tanıtım videosunu ve bir adet mektup yazarak posta yoluyla gönderdik.

22-26 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılan sektör ziyaretleri okulumuz tarafından denizcilik alanında faaliyet gösteren firmaların özellikle son dönemlerde filolarında Türk gemiciler yerine Filipinli, Hintli gibi gemiciler çalıştırmaya başlamış, bu da özellikle sektörde mezunlarımızın okul sonrası staj ve istihdam konularında bir daralma meydana getirmeye başlamıştır.

Bizler de okul olarak sektörün neden böyle bir karar aldığını anlamak ve mezun öğrencilerimizin için neler yapabiliriz anlamında ‘Neden Ben Değilim’? projesi kapsamında Deniz Ticaret Odasına bağlı 50(Elli) denizcilik firmasına okulumuzun dergisini, tanıtım videosunu ve bir adet mektup yazarak posta yoluyla gönderdik. Daha sonra bu işletmeleri arayarak randevu talep ettik. Randevu talebimizi olumlu karşılayan aşağıda isimleri yazılı firmalarla görüşme yapılmıştır:

Görüşmeler Sonucu Alınan Kararlar

  1. Firmalarla yaptığımız görüşmelerde müşterek şartlarda buluşmak ve okulumuzun tavsiye edeceği ve özellikle Eylül ayından sonra mezun öğrencilerimizi stajyer olarak alabileceklerini belirtmişlerdir.

  2. İnce Denizcilik ile yaptığımız görüşmelerde okul sanayi işbirliği protokolü kapsamında öğrenci stajı ve devamında istihdam, mesleki uzmanlık alanlarında işbirliği gibi konularda protokol yapılması noktasında anlaşmaya varılmıştır.

  3. Arkas Denizcilik ile yaptığımız görüşmelerde firmanın filosunda ihtiyacı olan gemici ve yağcı sınıfı gemi adamlarını okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz içinden temin etmelerini ve mezunlarımızın firmalarında yükselme imkânı verilecek bir sistemin geliştirilmesi hususunda çalışmalar yapılacaktır.

  4. 2019 yılı haziran ayından itibaren büyük çoğunluğu tuzla bölgesinde bulunan 40(kırk) adet tersane Yalova'da faaliyete geçecektir. Bu firmalara okulumuz olarak gemi inşa sektöründe ihtiyaç bulunan formenleri yetiştirmek amacıyla ve öğrencileri bu sektöre teşvik etmek amacıyla burs verilmesini karşılığında mezun olacak bu öğrencilerin kendi işyerlerinde istihdam etmeleri talep edilmiştir. İlk etapta 10(on) öğrenciye burs verilmesine ileriki zamanlarda bu sayının arttırılmasına karar verilmiştir.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı