"HARFTEN ÖTE KADIN" PROJESİ SES GETİRMEYE DEVAM EDİYOR

"Harften Öte Kadın" şiddeti önleme ve şiddetle mücadele kapsamında ülke genelinde kadının önemini vurgulamak ve kadına şiddetle mücadeleye ilişkin öğrencilerde ve toplumda farkındalık oluşturma adına oluşturulmuş bir etwinning projesidir.

Öğretmenimiz Adile KILIÇ'ın yürüttüğü projede  "Bir Dizede Sen Kadın Desen" sloganıyla Türkiye'nin çeşitli illerinden 26 okul ve Azerbaycan'dan bir okul ile birlikte sosyal sorumluluk adına yola çıkıldı. Farklı illerden yaklaşık 237 öğrenciyle 4 ayı aşkın süredir kadının önemine ilişkin şiirler yazıldı, resimler yapıldı,  muhabir olup elinde mikrofonla toplumun her kesiminden insanların kadının önemine ilişkin görüşleri alınarak yaşamın içinde bu sorumluluğu kazanma adına emek verildi. Öğretmenlerin  öğrencilerde sosyal sorumluluk bilinci oluşturma, özgüven kazanmalarına yardımcı olma değerlerimizle iç içe yaşama, hertürlü bağımlılıktan uzak tutma ve sosyal yaşam becerisi kazanmaları adına onlara yeni yollar açılıyor. Öğrenci Resim ve Şiirlerinden Oluşan Kitap da bu proje ile çıktı. Kitap İlçe Kaymakamlığına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Belediyemize ve İlçemizde bulunan Kadın Sığınma Evine gönderildi.

Projede emeği geçen başta okul Müdürümüz Sayın Mustafa Kaptan olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.



Etiketler:   

YORUMLAR


N
Nimet Büyük      11.03.2020     
Proje farkındalık demektir tebrikler arkadaşlar

Y
Yaşar Koçak      11.03.2020     
Harikasınız. Tebrik ediyorum...

M
MUSTAFA KAPTAN      14.03.2020     
TEŞEKKÜR EDİYORUZ