ÇÖP KOVASI OLMAYAN OKUL UYGULAMASI ÇAYELİ ANADOLU LİSESİ NDE

Sıfır Atık Projesi kapsamında Çayeli Anadolu Lisesi olarak 3 yıldır yürütmekte olduğumuz Geri Dönüşüm, 1 yıldır yürüttüğümüz Sıfır Atık projesi kapsamında yeni bir uygulama başlattık.

Okulumuzda çevre duyarlılığı konusunda kazandırılan bilince yeni uygulama ile ivme kazandırılmasını amaçlıyoruz. Bu uygulama ile "ÇÖP KUTUSU OLMAYAN OKUL" projesi 9 Mart 2020 Pazartesi günü başlattık. Proje kapsamında geleceğin okullarında çöp ve eğitim aynı ortamlarda olmayacak düşüncesi hareket noktamızı belirledi. Ekonomik değeri olan atıklar ayrıştırılmalı, dönüştürülmeli, yeniden kazandırılmalı felsefesi Çayeli Anadolu Lisesi'nde içselleştirmeyi hedefliyoruz. Bu proje kapsamında sınıflardan çöp kutuları kaldırdık. Uygulama gönüllülük esasıyla başlatılarak çöp kutusunu getiren öğrencilere okul müdürümüz Cengiz Azman tarafından kitap hediye edildi. Projeyi "Geleceğini Çöpe Atma! Ayrıştır, Dönüştür, Kazan!" Sloganı ile uygulamaya konduk. Çayeli nin ilk Lisesi olan ve bu yıl 50. Yaşını kutlayan okulumuz Çayeli Anadolu Lisesi nde 5 yıldır "Zilsiz Okul" uygulamasını başarıyla gerçekleştiriyoruz. Ayrıca 4 yıldır uygulandığımız OVİS projesi ile veli katılımı ortalama %94 olarak gerçekleştirdik. 
Çayeli Anadolu Lisesi nde öğrencilerimizle, velilerimizle, öğretmenlerimizle ve tüm paydaşlarımızla "ÇÖP KUTUSU OLMAYAN OKUL" uygulamasını da başarıyla gerçekleştireceğimize inanıyoruz. ilk uygulama sonuçları gayet başarılı, temizlik görevlilerimiz bu durumdan çok mutlu.



Etiketler:   

YORUMLAR


C
Cengiz Azman (Çayeli Anadolu Lisesi)      11.03.2020     
Sonuçlar çok güzel, tavsiye ederim. Tüm ekibe teşekkürler.

H
Hüseyin ŞAHİN (İlçe Milli Eğitim Müdürü)      11.03.2020     
Bir çok başarılı projenin altına imza atan Çayeli Anadolu Lisemiz; yeni ve farklı bir etkinlik ile karşımıza çıktı. Bu projeyi düşünen, uygulayan ve destek veren tüm ekip üyelerine teşekkür ederim.

Y
Yaşar Koçak      11.03.2020     
Pek çok okul için örnek çalışma. Tebrik ediyorum...