TEORİDEN PRATİĞE, MAZİMİZDEN ATİYE PROJESİ

Gençlik Hizmetleri Destek Programı 2018-1 kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “TEORİDEN PRATİĞE, MAZİMİZDEN ATİYE” projesini gerçekleştirmek üzere okulumuz öğrencileri, okul müdürümüz Ahmet Ali SANDIKÇI koordinatörlüğünde 25 Kasım – 30 Kasım tarihleri arasında Bosna’ya gitti.

Saraybosna, Hayat Tüneli, Tarihi Konjic Köprüsü, Mosdar, Erenler (Sarı Saltuk) Tekkesi, Osmanlı Köyü ve Kalesi, Travnik, Ahmici ve Cazin’e giderek oralardaki tarihi yerleri, ecdadımızın miras bıraktığı eserleri bizzat müşahede ederek öğrencilerimizde tarih şuuru güçlendirilmeye çalışıldı.

25-30 kasım tarihlerinde Bosna’ya giden okulumuz, Saraybosna’ya 350 km uzaklıktaki kardeş okulumuz CAZIN MEDRESESİ (MEDRESA “DZEMALUDIN-EF. CAUSEVIC)’ni ziyaret etti. Kardeş Okul Müdürü Enes Bey, Okul Müdür Yardımcıları, öğretmen ve öğrencileri son derece sıcak ve samimi davrandılar. Okul Müdürü Enes Bey;” resmen kardeş okul olmasak bile bizler kardeşiz, ziyaretinizden dolayı çok memnun olduk, tekrar ziyaret etmenizi, özellikle 10 Nisan tarihinde kutlayacağımız okulumuzun kuruluş yıl dönümünde Mehter Takımınız ile törene katılmanızı bekliyoruz, biz de inşallah okulunuzu ziyarete geleceğiz” dedi.

Öğrencilerimiz, kardeş okulumuz CAZİN MEDRESESİ’nde tulum çalarak yöresel oyunlar oynadılar. Öğrencilerimize eşlik eden kardeş okul öğrencileri de bize yöresel müzik ziyafeti çektiler.

Geceyi kardeş okulda geçiren okulumuz öğrencileri, kardeş okul öğrencileri ile samimi ilişkiler kurarak, telefonlarını ve sosyal medya adreslerini alarak kardeşliklerini pekiştirdiler, yurda döndükten sonra da haberleşmeyi sürdürdüler.

Kardeş okul müdürü, Okul Müdürümüz Ahmet Ali SANDIKÇI’ya özel yaptırdıkları ve etrafında kaliografik yazıyla ASR suresinin yazılı olduğu bir saat ve üzerinde Medrese resminin bulunduğu bir plaket hediye etti.

 



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı