TAM YERİ TAM ZAMANI

Elmalı İlkOrtaokulu olarak ‘’okul dışı faaliyetler’’ kapsamında ‘’1-7 Mart Deprem Haftası’’ dolayısıyla ilimizde bulunan Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’ne(AFAD) gezi düzenledik.

           Elmalı İlk/Ortaokulu olarak ‘’okul dışı faaliyetler’’ kapsamında ‘’1-7 Mart Deprem Haftası’’ dolayısıyla ilimizde bulunan Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü’ne(AFAD) gezi düzenledik.

            İlk olarak AFAD İl Müdürümüz Sayın Şakir KURK bizleri makamında ağırladı. AFAD’ın çalışmaları hakkında bizleri bilgilendirdi.Bu bilgilendirmeyi yaparken daha çok deprem ve diğer bölgesel afetler (heyelan ve sel) üzerinde durdu.’’Rize’de meydana gelen olası afetlerin %75’inin insan kaynaklı olduğunu vurguladı.Bu noktada afet bilinci geliştirmek adına okullara büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti’’

            Daha sonra AFAD ekipleri tarafından bizlere afetler hakkında bilgilendirici sunumlar yapıldı. Sonrasında kurum içinde arama kurtarmada kullanılan ekipmanlar tanıtıldı.Yerleşkede bulunan sel havuzu, deprem tatbikat alanları ve tırmanma duvarı gibi alanlar öğrencilere gösterildi.

            Öğrencilerimizin oldukça ilgi çekici bulduğu ve afetler hakkında bilgi edindiği bu gezimizde başta AFAD İl Müdürümüz Şakir KURK olmak üzere bize bu bilgilendirici ve samimi ortamı hazırlayan AFAD ekiplerine teşekkür eder,çalışmalarında başarılar dileriz.

           



Etiketler:   

YORUMLAR


M
Mustafa KALENDER      6.03.2020     
Emeği geçenleri tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.

  • O
    Ozan ORHAN      6.03.2020
    Sağolun Mustafa Hocam.Teşekkür ederiz
Y
Yaşar Koçak      8.03.2020     
Size her yer okul dışı öğrenme ortamı. Tebrikler......

  • U
    UĞUR TÜFENK      8.03.2020
    Teşekkürler Sayın Müdürüm.
    • U
      UĞUR TÜFENK      8.03.2020
      Teşekkürler Sayın Müdürüm.
      • O
        Ozan ORHAN      8.03.2020
        Sağolun Sayın Müdürüm. Teşekkür ederiz.