RİZE İMKB MTAL 10-TESİSAT SINIFI İLE "MESLEKİ GELİŞİMDE FARKINDALIK"

Okulumuz 10-Tesisat sınıfı öğrencileri sınıf rehber öğretmeni Aykurt AKYÜZ eşliğinde mesleki gelişim kapsamında, bölümlerine karşı motivasyonlarının artması için okul çevresinde bulunan meslek gruplarına yönelik esnaf ziyaretinde bulundu.

Okulumuz Rize İMKB MTAL öğrencileri ziyaret kapsamında öncelikle DAIKIN Isı Teknik'e gidildi. Makine mühendisi Salim VELİOĞLU öğrencilerimize bilgi verdi ve öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Her yerde mühendis var ama heryerde tesisatçı yok ifadesini kullanarak bu mesleğin önemine vurgu yaptı. Serviste çalışan okulumuz mezunu olan Vural ÇOLAK da tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı.

Ardından Rize Aliminyum PVC'ye geçilip emekli meslek öğretmeni Nizamettin TURAN tecrübeleirni öğrencilerimiz ile paylaştı. Üniversite mezunu kişilerin çok olduğunu fakat sanatkarların yetişmediğini ifade eden Nizamettin TURAN usta, öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Sonrasında Seçkinler Yapı İmalat'a geçildi. İşletme sahibi Mehmet Bey öğrencilerimize tecrübelerini aktarırken; gelecek korkusu yaşamayacaksınız, yetişmiş elemen yok sizi bekliyoruz, her yerde eleman arıyorlar, işin zirvesindeyiz ancak kalifiyeli eleman yok vb. ifadeleriini kullanıp, daha sonra öğrencilerimizin sorularına cevap verdi.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı