“HER GÜNE BİR KASE ÇORBA” PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRDİK

Pazar Kız Kulesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak düzenlediğimiz “Her Güne Bir Kase Çorba” projesiyle, öncelikle öğrencilerimizin 75’lik bir kısmının okula kahvaltı yapmadan geldiğini belirledik.

Kahvaltı yapmadan güne başlamanın hem sağlık açısından hem de derse katılım ve motivasyon açısından olumsuz etkilerini bilimsel araştırmalarla destekleyerek öğrencilerimizi bu hususta bilgilendirdik. Yine yaptığımız araştırmalarda, sabah kahvaltı yapmak kadar çorba içmenin de sayısız faydası olduğunu gördük. 

Tüm bu etkenler doğrultusunda öğrencilerimize “Sabah okula gelmeden önce kahvaltı yapıyor musunuz?” ,  “Kahvaltı yapmama nedenleriniz nelerdir?” ve “En çok hangi çorbayı seversiniz?” şeklinde üç aşamalı bir anket uyguladık. Öğrencilerimizin genel olarak iştahsızlık, okula geç kalma gibi sebeplerle kahvaltı yapmadıklarını ve mercimek çorbası sevdiklerini tespit ettik. 
Bu veriler doğrultusunda hazırladığımız “Her Güne Bir Kase Çorba” projemizi bugün itibariyle değerli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Nimet BÜYÜK; Şube Müdürlerimiz Niyazi KOLOĞLU, Muhammet KAN; Tuncay CANCA, Okul Müdürümüz Murat TAFRALI, tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve özel eğitim öğrencilerimizin katılımıyla projemizi hayata geçirmiş bulunmaktayız. Hazırlanan mercimek çorbasını kruton eşliğinde servis ederek sıcak çorbalarımızı yudumladık. Projemizin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefimiz Melek ATICI ve Yiyecek İçecek Hizmetleri Atölye Şefimiz Aydın ZOROĞLU öğretmenlerimize, proje yürütücümüz Aslı GÜLBÜZ’ e teşekkür ederiz.
 



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı