SAĞLIK AVCILARI SAHADA (S.A.S) PROJESİ SONA ERDİ

Rize Kalkandere Ormanlı İlkokulu 3. Sınıf öğretmeni Merve OKUMUŞ ve Adana Cumhuriyet İlkokulu 2. Sınıf öğretmeni Cennet ERCİK kuruculuğunda  yürütülen Sağlık Avcıları Sahada e Twinning projesi sona erdi.

Proje ile dünyada yaygınlaşan sağlık sorunlarından biri olan obeziteyi önlemeyi ve öğrencilerin sağlıklı yaşam konusunda farkındalıklarını artırmayı, bilgilerini davranışa dönüştürmek amaçlanmıştır. Beslenme, hijyen, hareket ve uyku gibi birçok alanın sağlıklı bir yaşamın parçası olduğunun farkına vararak öğrenilenlerin sağlıklı bir yaşam biçimine dönüştürmeyi hedeflenmiştir.

Bu amaçlarla proje boyunca her ay ilgili konu başlıkları ile ilgili önce uzman davetleriyle bilgilendirilmiş ardından da aylık  kamu spotu , ritm çalışmaları , slagonlar, bültenler, hikaye kitabı yazma , tohum topları gibi  ve çeşitli etkinliklerle multidisipliner bir şekilde proje tamamlanmıştır.Bu süreçte öğrenciler kullandıkları uygulamalarla dijital okuryazarlık, kendini ifade etme , sorumluluk alma, karar verme , sosyal becerileri de desteklenmiştir.

https://www.artsteps.com/view/6256a4e19cb8f6bbf2f6290c?currentUser

 



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı