SAĞLIK AVCILARI SAHADA e-TWINNING PROJESİ BAŞLADI

 Dünyanın giderek yaygınlaşan halk sağlığı sorunu olan obezite ve hareketsiz yaşam sorununun önüne geçmek ve öğrencilerimizin sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmelerini, öğrendiklerini davranışa dönüştürmelerini ; beslenme , hijyen ,hareket, uyku gibi birçok alanın sağlıklı yaşamın bir parçası olduğunu kavrayarak öğrendiklerimizi sağlıklı yaşam tarzı haline getirmelerini amaçlayan projemiz başladı.

Okulumuz 3/A sınıfı öğretmeni Merve OKUMUŞ ve öğrencileri Sağlık Avcıları Sahada e Twinning projesine başladı. Proje kuruculuğunu 3/A  sınıf öğretmenimiz Merve Okumuş ve Adana Cumhuriyet İlkokulu sınıf öğretmeni Cennet ERCİK öğretmenlerimiz yapmaktadır. Proje Bursa , Adana , Burdur, Trabzon , Rize ,Ordu , Azerbaycan ve Romanya’dan  13 ortak ile yürütülmektedir.

Proje ile öğrencilerin  Dünyanın giderek yaygınlaşan halk sağlığı sorunu olan obezite ve hareketsiz yaşam sorununun önüne geçmek ve öğrencilerimizin sağlıklı yaşam konusunda bilinçlenmelerini, öğrendiklerini davranışa dönüştürmelerini ; beslenme , hijyen ,hareket, uyku gibi birçok alanın sağlıklı yaşamın bir parçası olduğunu kavrayarak öğrendiklerimizi sağlıklı yaşam tarzı haline getirmelerini amaçlamaktalar.
Bedensel ve zihinsel yönden güçlü, sağlıklı ve yetenekli bireylerin yetişmesi bu davranışların erken yaşlarda kazanılarak alışkanlık haline dönüşmesi ile mümkündür.Yapılacak  çalışmalarla öğrencilerin edineceği kazanımlar onların sağlıklı yaşam standartlarını arttıracaktır.

Projemizde multidisipliner bir şekilde etkinlikler seçilip uygulanacak ve böylece tam öğrenme gerçekleşmesi hedeflenmektedir.Amaca uygun seçilen web araçları ve seçilen içeriğe uygun uzman davetlerimiz ile eğlenerek öğrenceğimiz bir süreç olacağına inanıyoruz.Öğrencilerin öğrendikleri bilgileri hayatlarında içselleştirip yaşam ritüellerine yerleştirmek , yaşam kalitesini artırmaya olan isteklerini ömür boyu sürdürmek hedeflerimizdendir.

 



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı