İYİLİK YAP DENİZE BARDAĞA AT

İnsana,doğaya ve hayvana yardımsever olmak da bir erdem ve kültürdür.Bu değeri de ancak

İnsana,doğaya ve hayvana yardım etmek de bir erdem ve kültürdür.Bu değeri de en iyi verebileceğimiz ortamlardan biri de okul kültürüdür.Her ay farklı değer üzerine çalışmaların yapıldığı Ormanlı İlkokulunda bu ayın değeri Yardımseverlik ve İyilik. Bu bağlamda okulda “İyilik Yap Denize At” etkinlik panosu oluşturularak öğrencilerin ay boyunca insana, doğaya ve hayvana dair yaptıkları iyilikleri isimsiz bir şekilde panolara asıyorlar.Yine ilkokul kademesi 1. sınıfta “İyilik Yap Bardağa At”etkinliği ile öğrenciler yaptıkları iyilikleri anlatan resim çizimlerini ya da yazılarını bardaklarda biriktiriyor.Ay sonunda yazılan iyilik örnekleri okul ve  sınıf ortamlarında  paylaşılarak iyilik örneklerini hayatlarında artırmaları teşvik edilecektir.

Kasım ayı itibari ile okul çapında başlatılan   “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” etkinliği ile de sene içerisine yayılmış olan yardımseverlik faaliyeti sürdürülmektedir. 

Ay boyunca yapılacak olan bu çalışmalarla öğrencilere doğaya, insana ve hayvana yardım etmenin önemi ve oluşturacağı huzuru fark etmeleri hedeflenmektedir.



Etiketler:   

YORUMLAR


Y
Yaşar Koçak      10.01.2020     
Bizde sizi tebrik ediyoruz. Kültürümüze sahip çıktığınız için

T
Tuğçe BAĞIN      10.01.2020     
Elinize emeğinize sağlık hocam, tebrikler...

  • M
    Merve Okumuş      10.01.2020
    Teşekkürler
M
Merve Okumuş      10.01.2020     
Teşekkür ederiz Sayın Müdürüm.