ÇİZGİ İZLEYEN MBOT

Okulumuz Destekleme ve Yetiştirme Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Kursunda Mbot Robotonun renk sensörlerini kullanarak Çizgi İzleyen Uygulamasını yaptık.Öğrencilerimizin günden güne daha heyecanlı oldukları Kodlama Derslerinden bizleri oldukça mutlu etmektedir.

Kart Üzerinde iki adet kızılötesi  verici ve alıcı bulunur. Bu sayede zeminden farklı renkte olan çizgiyi algılayabilmektedir.Siyah ve beyaz çizgiyi ayırt etmek için kullanılır.Üzerinde bulunan iki adet sensör siyah renkte  belirlenmiş olan yoldan ne tarafa doğru çıktığını  anlayabilmektedir.

Mbot gibi STEM uygulamalarının faydaları ,STEM eğitiminin temel amaçlarının ilki, bu alanlarda üretici olarak profesyonel yaşama adım atmak isteyen üniversitelilerin sayısını artırmak; diğeri ise öğrencilerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi disiplinlerdeki temel bilgi düzeylerini artırarak, günlük yaşamlarında yaratıcı çözümler uygulamalarını sağlamak. Özet olarak bu eğitim modeli, öğrencilere erken yaşta eleştirel düşünme, yaratıcılık ve problem çözme yetileri aktararak, toplumun üretkenlik ve sorumluluk becerilerini artırmayı hedefliyor.

 



Etiketler:   

YORUMLAR


Z
Zeki Pehlivan      11.12.2019     
Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Emeklerinize sağlık.

N
Nimet Büyük      11.12.2019     
Emeklerinize sağlık arkadaşlar teşekkürler

Y
Yaşar Koçak      11.12.2019     
Örnek çalışma. Emeği geçenleri tebrik ediyorum...