BAŞLASIN MASAL SAATİ

Çocuk kitapları ve ebeveyni sınıf ortamında buluşturmak, okuma alışkanlığı kültürü oluşturmak için bu kez de veliler çocuklarına kitap okuyor.

Okuma alışkanlığı kültürü oluşturabilmek için çocuklarımızın ilk çocukluk çağı boyunca bolca kitapla temas ettirilmesi ve okuma sevgisinin kazandırılması gerekmektedir.Bu süreçte çocuk için en iyi örnek anne,baba ve öğretmendir.

Kitap ve ebeveyni sınıf ortamında da buluşturmak için Ormanlı İlkokulu 1.sınıf velileri çocukları henüz okuma yazma öğrenme sürecindeyken haftada bir gün bir ders saati sınıfa gelip çocuklarına nitelikli, pedagojik değeri olan hikaye ya da masal okumaktadırlar.

Her hikaye ya da masal öncesi "Portakalı Soydum Başlasın Masal Saati"şarkısı söylenip dans edilir.Ardından gönüllü katılımcı veli hikayenin görsellerini paylaşarak okumayı gerçekleştirir.Hikaye tamamlandıktan sonra şahıs ve olay içerikli sorular sorularak hikaye okuma saati tamamlanır.Bu uygulama ile öğrenciler bir an evvel kendi ailelerine gelecek sıra için sabırsızlanmaktadır.



Etiketler:   

YORUMLAR


T
Tuğçe Bağın      11.12.2019     
Emeğinize sağlık hocam...

  • M
    Merve Okumuş      11.12.2019
    Teşekkür ederim #128522;
Y
Yaşar Koçak      11.12.2019     
Harikasınız. Tebrik ediyorum... Bir masal da benden olsun....

M
Merve Okumuş      11.12.2019     
Çok teşekkür ederim Sayın Müdürüm.Sizden bir masal ya da hikaye dinlemeyi biz de çok ister, mutluluk duyarız

K
Kübra Yılmaz      12.12.2019     
Tebrikler hocam#128079;#127995;