OKUMA ALIŞKANLIĞİ KAZANAN ÖĞRENCİLER, FAYDALARINI İLERİDE GÖRECEKLER

Öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarının gelişmesi için, okulumuzda her gün dönüşümlü olarak 20 dakika kitap okuma saati uygulanmaktadır.

Okulumuzdaki Z-kütüphaneden yararlanan öğrenciler ödünç kitap alabilmektedirler. Ailesiyle evde kitap okuyan öğrencilerimizin okudukları kitapların takibini sınıf öğretmenleri yapmaktadırlar. Ayrıca öğrenciler boş zamanlarında tenefüslerde Okulumuzun koridorunda oluşturduğumuz kitap okuma köşesini kullanmaktadırlar. 

Kitap okuma alışkanlığını kazanan öğrencilerimizin; kelime dağarcıklarının geliştiğini, hafızalarının güçlendiğini, kendilerini daha iyi ifade edebildiklerini, pratik düşünmelerini, karar verme mekanizmalarının güçlendiğini, genel kültürlerinin arttığını, daha zeki olmalarını sağladığını, uzun soru metinlerini hızlı okuyup kısa sürede yorumlayabildiklerini görecekler.



Etiketler:   

YORUMLAR


N
Nimet Büyük      3.12.2019     
Öğrencilerimize ve ekibe sonsuz teşekkürler

  • Z
    Zeki Pehlivan      3.12.2019
    Teşekkürler müdürüm. Ekibin başı olarak sizin sayenizde...
Y
Yaşar Koçak      3.12.2019     
Okul öncesinde dinleme, ilkokulda okuma alışkanlığı kazandırarak, ortaokulda yerli , lisede de dünya klasiklerini okumalıyız...

M
Metin TERZİOĞLU      4.12.2019     
Başarının temel ilkesi okumaktır.Çok okuyan başarıyı yakalar..Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bu köşeleri düzenledik.