TARİHÇİ YAZAR EĞİTİMCİ ALİ TAŞPINAR GENÇLERLE SÖYLEŞİDE 

Duayen eğitimci yazar tarihçi Ali TAŞPINAR Kütüphaneler Haftası kapsamında Rize Merkez Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu. 

Kütüphanecilik Kulübü öğretmenleri  davetlisi olarak Rize Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi zenginleştirilmiş kütüphanesinde öğrencilerle bir araya gelen Ali TAŞPINAR Rize yöresi tarihi ile  ilgili bir söyleşi gerçekleştirdi. 

Rize yöresinde yapmış olduğu araştırmaları öğrencilere anlatan Ali TAŞPINAR İslamiyet öncesi Anadolu’ya gelen Türk kavimlerinin yerleşim yerlerini gezerek araştırma yaptığını ve bu araştırmalarını  Rize Tarihi  adlı eserinde bir araya getirdiğini belirtti.Kitaba bu yıl yeni çalışmalarını ilave ederek yeniden basacağını belirten Ali TAŞPINAR öğrencilere en son Arhavi yaylasında İslamiyet öncesi Türk kültürünün kaya üzerine çizilen resimlerin deniz dalgasını andırdığını ve diğer Türk anıtlarına benzediğini söyledi. 

Yine Çamlıhemşin yöresindeki evlerde kaz ayağını andıran damgaların varlığının bu bölgede Salurlar hakimiyetini gösterdiğini belirtti. 

Öğretmen ve öğrencilerin sorularına cevap veren Ali TAŞPINAR aile soy isimleri ilgili Rize’de araştırmaların olduğunu belirtti. 



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı