KARİYER GÜNÜMÜZDE MİSAFİRİMİZ: YÜKSEK YARGIMIZIN DEĞERLİ ÜYESİ YILDIZ SEFERİNOĞLU'YDU

"Eğitimde arada değil, hep bir aradayız." sloganıyla Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu "Kariyer Günlerini" ZOOM platformu üzerinden gerçekleştirdik.

Sanal ortamda gerçekleştirdiğimiz bu ilk kariyer gününde ise ilçemizin yetiştirdiği önemli değerlerden Anayasa Mahkemesi Üyesi Sayın Yıldız SEFERİNOĞLU'nu ağırladık. Okul Müdürü Sami Kemal OĞUZ'un, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sorduğu sorulara samimi bir şekilde yanıt veren Değerli Yüksek Yargı Üyesi Yıldız Bey; öğrencilerimize kendi öğrencilik yıllarından, yaşadığı mesleki tecrübelerden, eğitime dair güncel sorunlara yönelik düşüncelerinden bahsetti. Yıldız Bey'in öğrenciler için çok faydalı olduğunu düşündüğümüz söyleşisinden bazı satır başları şu şekildedir:

"Hedeflerinizi yüksek tutun; hatta dünyayı kurtarmak gibi bir hayaliniz olsun."

"Mesleki kariyer hedeflerinizde çok istediğiniz bir A planınız olsun; ancak mutlaka bir B ve C planlarınız da olsun."

"Hangi işi yapıyor olursanız olun asla vasat olmayın, en iyisi olmaya gayret edin."

"İmkânsızlıkları avantaja dönüştürmesini bilin. İmkânsızlıklar beni bu noktaya getirmiştir."

"Elinizdeki imkânlardan azami düzeyde istifade edin." 

"Hukukçu olacaksanız çok okumanız, muhakeme gücü kazanmanız gerekir."

"Ortaokul ve lise yıllarında okuduğum kitaplar daha fazlaydı. Zamanınızı doğru değerlendirin."

"Bende emeği olan hocalarıma her zaman vefalı olmuşumdur." 


Söyleşideki mütevaziliği, samimiyeti ve en önemlisi okulumuzun ailesine zaman ayırdığı için kendisine çok teşekkür ediyor, öğütlerinden öğrencilerimizin fevkalade istifade edeceğini belirtiyor ve kendisine çalışmalarında daima başarılar diliyoruz. Allah razı olsun. 

Son olarak kariyer gününü sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde gerçekleştirebilmemiz için bizlerden desteğini esirgemeyen Rize e-Twinning İl Koordinatörü Özge BEYAZ'a ve KodlaRize Projesi İl Koordinatörü Adem TÜRKER'e çok müteşekkir olduğumuzu ifade ediyoruz.



Etiketler:   

YORUMLAR


S
Sami Kemal Oğuz      9.05.2020     
Öğrecilerimiz için muhteşem bir etkinlik oldu. Hızır hocama ve Hüseyin hocama teşekkür ediyorum tebrik ediyorum başarılarının devamını dilerim...

H
HIZIR SEFERİNOĞLU      10.05.2020     
Saygıdeğer Müdürüm bizleri kendi halimize bırakmayıp her zaman destek oluyor, her etkinliğimize öncü oluyorsun. Böylece güzel işler ortaya çıkıyor.