İLK YARDIM KURSU

İlk yardım, herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin veya ilk yardım eğitimi almış herkesin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır.

İkizdere Halk Eğitim Merkezi, İkizdere'de görev yapan öğretmenlere yönelik başlattığı ‘İlk Yardım Kursu'na okulumuz öğretmenleri de katılım sağladı.
İkizdere Hakkı Emine Ekşi İlçe Entegre Hastanesi’nde doktor Zeynep Uzun'un eğitmenliğinde gerçekleşen kursta amaç; okullarda yaşanma olasılığı olan kazalara, hastalıklara karşı hayati tehlikeyi ortadan kaldırmak,
hastaların yaşamsal fonksiyonlarını sürdürülmesini sağlamak, hasta/yaralının durumunun kötüleşmesini önlemek, iyileşmeyi kolaylaştırmak.
Bize emanet edilen yavrularımızın akademik başarılarını, ahlaki gelişimlerini önemsediğimiz gibi, onların sağlığını ve geldikleri gibi sağlıklı eve dönmelerini de aynı şekilde istiyor ve önemsiyoruz. Bu vesileyle ilk yardım kursunu açan İkizdere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, kursu veren doktorumuz Zeynep Hanıma teşekkür ederiz
 



Etiketler:   

YORUMLAR


Y
Yaşar Koçak      2.03.2020     
Örnek çalışma. Tebrik ediyorum...

M
Mahmut Dertli      2.03.2020     
Teşekkür ederiz müdürüm.