ŞAİR ÖĞRENCİ BULUŞMASI

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Nazmiye AYHAN Hanımefendi, atma türkü şairimiz Osman EFENDİOĞLU beyefendiyi okulumuza davet ederek öğrencilerimizle buluşturdu. Öğrencilerimiz, geleneksel atma türkü şairiyle beraber olmanın keyfini atma türkü dinleyerek çıkardı.

“1936 yılında Rize’nin Taşköprü köyünde doğan Osman Efendioğlu, şairliğe küçük yaşlarda atma türkü geleneği ile başlamıştır.

Sözlü gelenekler içinde yer alan Rize yöresi atma türkü geleneğini 65 yıldır ürettikleriyle sürdüren ve atma türkü geleneğini geniş halk kitlelerine tanıtan Osman Efendioğlu, geleneğin korunarak aslına uygun bir şekilde yaşatılmasında öncü olmuştur.

Okulumuz konferans salonunda öğrencilerimizle buluşan Osman Efendioğlu ve arkadaşı emekli öğretmen Orhan Naci Ak, kendilerini tanıttıktan sonra tecrübelerini öğrencilerimize aktardılar. Öğrencilerimizden gelen atma türkü isteği üzerine şairimiz, sınıflara ve öğrencilerimize özel atma türkü söylediler.

Öğrencilerimiz yöresel bir sanatçıyla beraber olma ve ilk ağızdan atma türkü dinleme heyecanını yaşadılar. Keyifli anların yaşandığı programın ardından, hediyelerini takdim ettikten sonra misafirlerimizi uğurladık.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı