"TEMİZ TUNA TEMİZ KARADENİZ" ERASMUS+ K229 PROJEMİZ BAŞLAMIŞTIR

Hasan Kemal YARDIMCI Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Olarak Gelecek Nesillerimize Daha Temiz Bir Dünya Bırakmak İçin "Temiz Tuna Temiz Karadeniz" Diyoruz

Karadeniz ortalama derinliği 1300 m olan ve 420 bin km2 alanı kaplayan yarı kapalı bir iç denizdir. Günümüzde Karadeniz’in yaşadığı kirliliğin ciddi boyutlara ulaştığını ve bunun önemli bir bölgesel sorun haline geldiğini görmekteyiz. Bu kirlilik önemli ölçüde kıyı ülkelerinden kaynaklanmaktadır. Bunun yanı sıra diğer önemli faktör Avrupa’da 19 ülkenin etkisinde kalan ve 10 ülkeden geçerek Karadeniz’e dökülen Tuna Nehri’dir. Bu proje ile amacımız Tuna Nehri’nin ve devamında Karadeniz’in maruz kaldığı kirliliğe karşı çalışmalar yaparak katılımcı ülkelerin bu konudaki çözüm yollarını da inceleyerek yaşadığımız çevreye katkı sağlamak ve gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmaktır.

 Öğrencilerimizin projemizin önceliklerinden biri olan nehir ve denizdeki su kirliliğini oluşturan nedenler ile bu konudaki iyi uygulamaları öğrenmelerini, yaygınlaştırmalarını ve bu şekilde çevreye karşı duyarlılıklarının gelişmesini hedeflemekteyiz. Ayrıca tüm katılımcıların çevre konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri ve doğal mirasa sahip çıkmaları proje boyunca istenilen hedeflerin başında gelmektedir. Kamuoyunun Karadeniz ve Tuna Nehri’nde yaşanan kirliliğe karşı bilinçlendirilmesi de bizim için önemli  unsurlardan biridir. Projemizde beş farklı Avrupa ülkesinden ortaklarımız mevcuttur. Bu ülkeler Romanya, Macaristan, Sırbistan, Avusturya ve Türkiye'dir. Türkiye’den iki okul bulunmaktadır. Kasım 2020 tarihinde başlayan ve 24 ay sürmesini hedeflediğimiz projemiz boyunca 6 Öğrenme-Öğretme-Eğitim etkinliği düzenlenecektir.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı