DERSİMİZ GEMİ YAPIMI VE İMALATI

Sürmene Çamburnu Mevkiinde bulunan tersanelere teknik bilgi amaçlı gezi düzenledik. Burada öğrencilerimiz Gemi Yapı Elemanları İmalatı ve Montajı Dersi ile Kaynak Teknikleri Dersini öğretmenleri ve sahada çalışan mühendisler eşliğinde birlikte işlediler.

17 Mayıs 2019 Cuma günü Gemi Yapımı Alanı 11. Sınıf öğrencileri Teknik Müdür Yardımcısı ile gemi yapımı alanının öğretmenleri ile Sürmene Çamburnu Mevkiinde bulunan tersanelere teknik bilgi amaçlı gezi düzenledi. Burada öğrencilerimiz Gemi Yapı Elemanları İmalatı ve Montajı Dersi ile Kaynak Teknikleri Dersini öğretmenleri ve sahada çalışan mühendisler eşliğinde birlikte işlediler. Gemi yapı elemanlarının CNC Makinelerinde kesim işlemlerini, preslerde bükülen parçaların mastar ile kontrol işlemlerini, tozaltı kaynağı ile büyük boyutlu parçaların kaynakla birleştirme yöntemlerini yerinde gördüler. Ayrıca sürmende ilk defa inşasına başlanan 90 metre uzunluğundaki RO-RO Gemisinin kesimi ve montajı yapılan parçaları yerinde görme fırsatı buldular.

Bunun yanında mesleki çalışmalar için protokol yaptığımız KTÜ Abdullah Kanca MYO’na ziyarette bulunularak teknik atölye ve laboratuarları incelendi. Öğrencilerimiz tersanede çalışan mezunlarımızdan tersanenin çalışma şartları hakkında, okula giriş şartları, bölümleri, iş olanakları ve TYT puanları hakkında da yüksek okul sekreteri ve hocalarından bilgi aldılar.

Sahada yapılan inceleme ve gezi oldukça verimli olup okula dönüşte yapılan değerlendirme sonrası öğrencilerimizden de olumlu tepkiler alınarak gezi sona erdi.



Etiketler:   

YORUMLAR


Y
Yaşar Koçak      22.05.2019     
Sizin için tam bir okul dışı öğrenme ortamı. Tebrikler....