DÜNYA MATEMATİK GÜNÜ

Pazar Aktepe Ortaokulunda,  matematiğin ünlü sabit sayısı olan "Pi Sayısı" anısına düzenlenen Dünya Matematik (Pi) Günü kutlama etkinlikleri, kar tatili nedeniyle 25 Mart 2022 tarihinde yapıldı.            

Matematik öğretmeni Tuğba KILIÇARSLAN AYARCI ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan etkinlikler büyük bir coşkuyla kutlandı. Derste Pi sayısı hakkında bilgilerin verildiği sunum izletildi. Pi sayısının ve matematiğin öneminin öğrencilerimize kavratılması amacıyla Pi şehri ve Pi ile başlayan kelimeler oluşturuldu. Bunlar süslenip boyanıp matematik panosuna asıldı.
          Öğrencilerimiz okulun bahçesinde Pi sayısını oluşturdular. Pi günü anısına hazırlanan çerçeve ile  Pi günü hatırası fotoğrafları çekildiler. Öğle arası, öğrencilerimiz, velilerimiz tarafından  hazırlanan birbirinden lezzetli Pi kurabiye ve pastalarından oluşan sergimizi gezdiler. Pi müziği eşliğinde büyük bir zevkle Pi kurabiye ve pastalarını yediler. 
           Matematik öğretmeni Tuğba KILIÇARSLAN AYARCI, öğrencilere değişik etkinlikler ile matematiğin gizemli ve eğlenceli bir yönünün olduğunu gösterme fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.
          Etkinlikler tüm öğretmenlerimizin katılımıyla son buldu.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı