BİLGE KUNDUZ ULUSLARARASI ENFORMATİK VE BİLGİ-İŞLEMSEL DÜŞÜNME ETKİNLİĞİ

Okulumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ebru Sadıkoğlu koordinatörlüğünde Bilge Kunduz etkinliklerine katılımlarımız devam etmektedir.

11-15 Kasım haftası devam eden ve öğrencilerimizin bilişsel-mantıksal düşünme becerilerine katkı sunan bu etkinliğe bu yıl 3. kez katılmaktayız. Etkinlik sonunda öğrencilerimize katılım sertifikaları verilecektir.

Bilge Kunduz, bilgisayar bilimini ve bilgi işlemsel düşünmeyi her yaştan öğrenciye öğretmek amacı ile oluşturulmuş, bu konudaki farkındalıkları attırırken eğlendirmeyi de önemseyen uluslararası bir etkinliktir. Etkinlik Ankara Üniversitesi bünyesinde gönüllü akademisyenler tarafından yürütülmektedir. Bu etkinlik kapsamında, birçok ülke aynı dönemde öğrencilerin enformatik ile ilgili yetenekleri test eden çevrimiçi bir etkinlik düzenlenmektedir.

Etkinlikteki, kısa sorulara Bilge Kunduz görevleri denmektedir. Bu görevler, enformatik (bilgisayar bilimi) konusunda hiçbir ön bilgisi olmayan kişiler tarafından yanıtlanabilir. Bu görevleri çözebilmek için öğrenciler bildiklerini gözden geçirmeli, hesaplama yapmalı, karar vermeli, neden-sonuç ilişkisi kurmalı, analitik düşünme ve problem çözme gibi üst düzey düşünme becerilerini kullanmalıdır.



Etiketler:   

YORUMLAR


N
Nimet Büyük      15.11.2019     
Emeklerinize sağlık arkadaşlar teşekkürler

Y
Yaşar Koçak      15.11.2019     
Harika işler çıkaracaksınız. Çalışmaya devam.

M
MUSTAFA KAPTAN      28.11.2019     
Çok teşekkür ederiz...

e
ergüntaş      9.03.2020     
tebrikler