MiNiK MASALCILAR YETiŞiYOR!

Fındıklı Anaokulu'nda her hafta bir ''Türk Masalı'' ile tanışan çocuklar zamanla kendi masallarını üretmeye başladılar. Kültürüyle büyüyen minik masalcılar geliyorrr!!

Bakanlığımızın başlattığı ''Anadolu Masalları Projesi'' kapsamında il Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu ''Masal Anlatıcılığı Semineri'' alan öğretmenlerimiz Kevser ŞAHİN ve Elif YILDIRTAN, masalları sınıflarında etkili bir öğretim aracı olarak kullanmaya başladılar. Farklı yöresel kıyafetler ve heybelerinden çıkardıkları materyallerle çocukların ilgisini çeken öğretmenler, ses tonu, jest ve mimikleriyle masala canlılık katarak çocukların iç dünyalarına kolaylıkla girebilmektedirler. Masallar çocuklarda dinleme, ifade etme, problem çözme becerileriyle zeka ve hayal gücü gelişimine önemli katkılar sunmaktadır. Kültürel aktarımın yanı sıra bizi aslımıza ulaştıran efsunlu sözlerden oluşan ve içimizdeki çocuğu ortaya çıkaran masalların her yaşa hitap ettiği inancıyla, ilerleyen günlerde masalın büyüsüyle velilerimizi de buluşturmayı planlamaktayız.



Etiketler:   

YORUMLAR


F
Fatma şen      01.11.2019     
Maşallah bizim miniklerimize.

Y
Yaşar Koçak      01.11.2019     
Biz de sizi tebrik ediyoruz. Masal kültürümüze sahip çıktınız....

A
Ayşe AKKAYA ELLİALTI      01.11.2019     
Bir veli olarak diyorum ki; Oğlumun hayal dünyasına güzel dokunuşlar bırakan bu masalları anlatan siz sevgili öğretmenlerimizin emeğine sağlık. Teşekkür ederim

S
Selçuk TORPİL      02.11.2019     
Masalınız bol olsun...

G
Gülpembe YERLİKAYA      02.11.2019     
Minik çocuklarımızın kocaman hayal dünyalarına giren geliştiren büyütün öğretmenlerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.

M
Mustafa KALENDER      6.03.2020     
Mükemmel... Emeği geçenleri tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.