29 NİSAN 1916 KUTÜL AMARE ZAFERİ KUTLAMA PROGRAMI

29 Nisan 1916 Kut’ül Amare zaferinin 108.yıldönümü ilçe programını öğrencilerimizle birlikte okulumuz Çamlıhemşin Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda kutladık.

"Türkler, Çanakkale Zaferi’nin ardından İngiliz emperyalistlerinin karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir.” İşte bizler bugün bu kutlu ve yüce zaferin mimarlarını anacak, kazandıkları şanlı zaferi bir kez daha kutlayacağız. Bizler, bugünleri yıllar öncesinden kazanıp bize armağan eden atalarımıza çok şeyler borçluyuz. Hepsini saygıyla anıyoruz.

Kut’ül Amare Zaferinin 108.yıldönümü münasebetiyle düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Program kahraman şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla sürdürüldü.. Akabinde günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmayla program devam etti. Öğrencilerin Kut’ül Amare zaferiyle ilgili şiirlerini okunması ve Halil Kut Paşa isimli biyografi yazısının okunmasının ardından Kut’ül Amare zaferiyle ilgili video gösteriminin ardından programımız sonlandı.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı