RİZE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2204-A TÜBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI

TÜBİTAK tarafından düzenlenmekte olan 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına ilimizden yapılan proje başvuruları geçtiğimiz yıla oranla %30 artarak 125 olmuştur. Başvurusu yapılan projeler değerlendirme aşamasını geçtikleri takdirde 14-17 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan bölge yarışmasına katılmaya hak kazanacaklardır.
2204-A TÜBİTAK LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI

2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın temel amacı, genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen 21. Yüzyıl becerilerine sahip bireylerin yetişmesini sağlamaktır. Bir problemin tanımlanmasından, çözümüne kadar aşılması gereken ve belirli prensipler ile yürütülen tüm süreç, akademik ortamlarda Araştırma Projesi olarak tanımlanmaktadır. Problemin tanımlanmasında, kullanılacak materyallerde ve gerçekleştirilecek çözüm yöntemleri noktasında "özgün fikir" sahibi olan öğrenciler danışman öğretmenleri gözetiminde özgün fikirlerini araştırma projesine dönüştürebilirler.

Yarışma sonunda verilen ödüller, bu sürecin "amacı" değil, gençlerimizi bilimsel çalışma yapmaya motive eden bir araçtır. En önemli ödül öğrenci ve danışman öğretmenlerimizin proje sürecindeki kazanımlarıdır. Bu bağlamda, projelerin değerlendirilmesinde göz önüne alınacak en önemli kriter, projeye kaynak olan fikrin proje sahibi öğrencilere ait olmasıdır. Bu fikir basit; fakat yenilikçi veya pratik bir çözüme yönelik olabilir.

Geçmişte görülmüştür ki, büyük başarıların birçoğunun temelini küçük yeni fikir ve basit araştırmalar oluşturmuştur.  

 

01-03-2022

Eminettin Mahallesi Valilik Binası Kat 3 MERKEZ/RİZE - 464 280 53 00 / 464 280 53 03

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.