RİZE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR TOPLANTISI YAPILDI...

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda il düzeyinde yapılacak rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin değerlendirilmesi ve hizmetlerin koordinasyonu amacıyla il Psikolojik Danışmanlar toplantısı yapıldı. 
2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR TOPLANTISI YAPILDI...

Toplantıya katılan Milli Eğitim Müdürümüz Şemsettin DURMUŞ, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin eğitim-öğretimin bir parçası olduğunu, eğitim niteliğinin, öğrencilerin akademik, duygusal, sosyal ve davranışsal yönden gelişimi için bu hizmetlerin çok önemli olduğunu belirtti. Ayrıca ilimizde şu anda 134 psikolojik danışmanın görev yaptığını belirtti. Milli Eğitim Müdürü Şemsettin DURMUŞ Psikolojik danışmanlardan görev yaptıkları okullarda kendi alanları ile ilgili, okul idaresine, öğretmenlere ve ailelere müşavirlik yaparak onlarla, işbirliği yapmalarının önemli olduğunu belirtti.

Ayrıca Milli Eğitim Müdürü Şemsettin DURMUŞ okullarda davranış, uyum sorunlarının çözümlenmesi, oluşacak sınıf yönetimi sorunlarının çözümlenmesinde psikolojik danışmanların önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. DURMUŞ, toplantının rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin niteliğin yükseltilmesi için önemli bir fırsat olduğunu, bundan sonraki bölümde bu çerçevede görüş-alış-verişi yapılması ve teknik bilgilerin paylaşılmasını önererek, tüm psikolojik danışmanlara başarılı bir çalışma yılı dileyerek toplantıdan ayrıldı.

Psikolojik Danışmanlar toplantısına Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kibaroğlu başkanlığında devam edildi. Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Kibaroğlu rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkili olması için okul idarelerinin desteğinin önemli olduğunu, sınıf rehber öğretmenlerine yapacakları uygulamalarda okul psikolojik danışmanının bilgi vermesi ve hizmetlerin etkin yürütülmesi için bilgilendirici çalışmalar yapılmasının önemini vurguladı. Daha sonra toplantıya diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam edilerek, toplantı sonuçlandırıldı.

05-10-2016

Eminettin Mahallesi Valilik Binası Kat 3 MERKEZ/RİZE - 464 280 53 00 / 464 280 53 03

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.