GEOGEBRA İLE MATEMATİK Etkinliği

Ders/Sınıf: İlkokul  -  Matematik -  4. Sınıf
Ünite: M.4.1. SAYILAR VE İŞLEMLER
Kazanım: M.4.1.6.2. Birim kesirleri karşılaştırır ve sıralar.
Kazanım Açıklaması: Kesirleri sıralarken ve karşılaştırırken model kullanımı oldukça önemlidir. Kullanılan program sayesinde belirtilen kesirler kolay bir şekilde modellenebilmektedir.
Materyal: GeoGebra programı
Etkinlik Süresi: 40 dakika dakika
Etkinlik Adı: GEOGEBRA İLE MATEMATİK
Uygulama Alanı: Sınıf İçi
Etkinliğin Uygulanması:

Birinci sınıftan itibaren matematik derslerinizde kullanabileceğiniz güzel bir program. Öncelikle https://www.geogebra.org  sitesinde uygulamayı bilgisayarınıza veya akıllı tahtaya indiriyorsunuz. Daha sonra belirtilen siteye girip arama bölümüne matematikle ilgili konunun ismini yazıyorsunuz. Size konu ile ilgili çok sayıda içerik sunuyor. Her çalışmayı indirebiliyorsunuz. İndirilen çalışmalar üzerinde değişiklik yapma fırsatı sunuyor. İndirilen çalışmaların kullanımı basit. Biraz karıştırdıktan sonra rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Sunulan içerik sayesinde konuların anlatımı daha eğlenceli hale gelmiş oluyor.

İki yıldır kullanmaya çalışıyorum. Öğrencilerin oldukça ilgisini çekiyor. Akıllı tahta üzerinde rahatlıkla kullanılıyor. Özellikle matematik gibi materyal kullanımını gerektiren bir ders için faydası tartışılmaz.
Programın kullanımı konusunda kaynak kitaplardan yararlanmak da oldukça önemli; fakat bu anlamda teknoloji destekli öğretim kitabı sayısı çok az. GeoGebra destekli etkinliklerin yer aldığı yeni bir kitabı tavsiye edebilirim. Kitabı okuyarak programı etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden Doç.Dr. Tuğrul Kar’ın yazmış olduğu “İlköğretimde Teknoloji Destekli Ölçme Öğretimi” kitabı programı etkili kullanma adına işinize oldukça yarayacaktır. Kitabın üzerindeki barkodu okutarak veya verilen linke tıklayarak hazır GeoGebra etkinliklerine ulaşabilirsiniz.

Etkinlik Fotoğrafları: