ARKEOLOGLARIMIZ İŞ BAŞINDA Etkinliği

Ders/Sınıf: Ortaokul  -  Sosyal Bilgiler -  6. Sınıf
Ünite: 4. BİLİM, TEKNOLOJİ VE TOPLUM
Kazanım: SB.6.4.1. Sosyal bilimlerdeki çalışma ve bulgulardan hareketle sosyal bilimlerin toplum hayatına etkisine örnekler verir.
Kazanım Açıklaması: Psikoloji, felsefe, antropoloji, arkeoloji vb. bilimlerden örnekler verilerek sosyal bilimleri oluşturan disiplinler tanıtılır.
Materyal: Kazı kiti, eldiven, artırılmış gerçeklik uygulaması
Etkinlik Süresi: 80 dakika dakika
Etkinlik Adı: ARKEOLOGLARIMIZ İŞ BAŞINDA
Uygulama Alanı: Okul İçi
Etkinliğin Uygulanması:

Öğrencilerin dikkatini çekme adına, artırılmış gerçeklik uygulaması kullanılarak sanal ortamda dinozorlar ile fotoğrafları çekilir.  Bundan yüzyıllar önce yaşamış ve nesilleri tükenmiş dinozorların varlığını nereden öğrendik sorusu yönetilir. Dinozor fosillerine ait görüntüler sunulur. Bu fosillere kimlerin nasıl ulaşmış olabilecekleri sorulur? Öğrencilerden alınan cevaplar sonrasında Sosyal bilimlerin bir kolu olan arkeoloji disiplini tanımlanır. Bu disiplinin çalışma alanları ve bilme katkıları hakkında bilgi verilir. Sonrasında onlara arkeolog yaka kartları dağıtılır ve okul bahçesinde dinozor kemiklerinin olabileceği bu yüzden bir kazı çalışması yapacakları söylenir. Gerekli ekipman sağlanarak kazı çalışması yaptırılır.  Kazı kitletinden çıkarılan kemikleri bir araya getirilir. Kemiklere zarar gelmemesi için titizlikle çalışan öğrenciler eğlenerek öğrenmenin tadını çıkarırlar. Kazı sonunda öğrencilerden deneyimleri hakkında konuşmaları istenir.

Etkinlik Fotoğrafları: