RİZE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

31/01/2022 Tarihinde İlimize Atanan Sözleşmeli Öğretmenlerin Dikkatine

  İlimize atanan sözleşmeli öğretmenlerin atama kararnameleri illere gönderilmiş olup göreve başlamak için aşağıda istenen belgelerle birlikte atandıkları İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.
31/01/2022 Tarihinde İlimize Atanan Sözleşmeli Öğretmenlerin Dikkatine

31/01/2022  tarihinde Bakanlığımızca ilimize atanan sözleşmeli öğretmenlerden göreve başlama işlemi esnasında aşağıdaki belgeler istenecektir:

 1- T.C. Kimlik Kartının aslı ve  bir adet fotokopisi.

2- Lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı ya da onaylı örneği ve  bir adet fotokopisi.

3-Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği ve  bir adet fotokopisi.

4-Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen yüksek öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi ve  bir adet fotokopisi,

5- Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince Felsefe bölümü mezunlarından; 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji, sosyoloji bölümü mezunlarından; 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair resmi belgenin aslı veya onaylı örneği ve bir adet fotokopisi.

6-Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi ve bir adet fotokopisi.

7- Güncel tarihli Adli Sicil Kaydını gösterir belge,  (e-devletten alınan barkodlu ve / veya karekodlu çıktı).

8- Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık (Biyometrik)  fotoğraf, (6 adet).

9- Mal Bildirim Formu

10- Elektronik başvuru formu.

11- Sağlık durumu yönünden  öğretmenlik  görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak Sağlık Kurulu Raporu

12- Erkek adaylar için güncel tarihli Askerlik Durum Gösterir Belge. 

NOT:

1) Bakanlığımız dışındaki kurumlarda devlet memuru olarak çalışanlardan ilimize sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapılanlar, yukarıda istenen belgelere kurumlarından istifa etikten sonra düzenlenen hizmet cetvelini ekleyeceklerdir.

2) İlimize ataması yapılan ve halen askerde olan sözleşmeli öğretmenler muhtemel terhis tarihlerine ilişkin belge ile dilekçelerini atandıkları İl/İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine göndereceklerdir.

Eminettin Mahallesi Valilik Binası Kat 3 MERKEZ/RİZE - 464 280 53 00 / 464 280 53 03

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.