RİZE İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2204-A BÖLGE SERGİSİNE RİZE MATEMATİK PROJELERİ DAMGA VURDU

14-17 Mart 2022 tarihleri arasında Erzurum ilinde gerçekleştirilen 53. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali bugün düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Bölge finaline toplam 8 projeyle katılan okullarımız bu projeler içindeki 4 Matematik projesinin tümüyle derece alarak bu alana damga vurdu.
2204-A BÖLGE SERGİSİNE RİZE MATEMATİK PROJELERİ DAMGA VURDU

14-17 Mart 2022 tarihleri arasında Erzurum ilinde gerçekleştirilen 53. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finali bugün düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Bölge finaline toplam 8 projeyle katılan okullarımız bu projeler içindeki 4 Matematik projesinin tümüyle derece alarak bu alana damga vurdu. Başarılı bir şekilde sunumları gerçekleştirilen Kimya, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı alanlarındaki projelerden ise derece alınamadı.

Bölge finalinde Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Halil İbrahim DÖNMEZ'in danışmanlığını yaptığı "Hosoya Üçgeninin Hoggatt-Hansell Özdeşliği Formlarındaki İlişkilerinin Üreteç Fonksiyonlarıyla Genelleştirilmesi" ve "13'e Bölünebilmede Farklı Yaklaşımlar ve İspatları" adlı projeler Matematik alanında verilen iki birincilik ödülünü de alarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Matematik alanında bölge ikinciliği ve üçüncülüğüne ise sırasıyla Rize Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi öğretmenlerinden Oğuz Serdar UZUNLAR'ın danışmanlığını yaptığı "Dikdörtgende Trigonometri ve Doğrusal Trigonometrik Denklemlerin Çözümü için Bir Algoritma" ve "Parabolün Doğrultmanı, Odağı ve Birbirine Dik Teğet Doğruları Arasındaki Katsayı İlişkileri" adlı projeler layık görüldü.

İlimizi bölge finallerinde başarıyla temsil eden 8 projede görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, birinci olan projelerde görevli öğretmen ve öğrencilerimize Türkiye finallerinde başarılar diliyoruz.

17-03-202217-03-2022

Eminettin Mahallesi Valilik Binası Kat 3 MERKEZ/RİZE - 464 280 53 00 / 464 280 53 03

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.