ERDEM DERGİSİNİN 14. SAYISI OKUYUCUYLA BULUŞTU

Rize Sosyal Bilimler Lisesi adına yayımlanan ERDEM adlı mevsimlik dergi, 14. sayısıyla okuyucuların karşısına çıkıyor.

Dergi, bu on dördüncü sayısıyla beşinci yılını tamamlamış oluyor. Derginin bu sayısı, olağanüstü sağlık koşulları nedeniyle okulun sitesinde ‘e-dergi’ olarak yayımlanacaktır. Rize Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin çabala­rıyla 2016 yılının başında, bir yılda üç kez çıkmak üzere yayım hayatına başlayıp, ilk sayısından bu yana periyodik yayımını aksatmadan sürdüren ERDEM dergisi, bundan böyle bir yılda iki kez (mart-kasım) çıkacaktır. Dergi, yayımını ülkenin bütün liselerinin ortak yazı alanı olarak sürdürmekteki kararı, liselerimize açık bir çağrıdır aslında. Rize Sosyal Bilimler Lisesi, liselerdeki öğretmen ve öğrenci­lerinin yazılarını dergiye beklemektedir.

Rize Sosyal Bilimler Lisesi, öğrencisi ve öğretmeniyle üretken, genç bir topluluğun yazılı kültür alanındaki önemli bir eksikliğini gidermeyi kendine görev edinmiştir; bu çabalarının, liseler nezdinde olumlu karşılıklar bulacağını umuyoruz. Liseler de dâhil hemen her oku­lun yayın organı dergileri vardır elbette ancak okulun öğretmen ve öğrencilerinin çalışmalarıyla genellikle yılda bir kez yayımlanan emek ürünü bu dergiler, birtakım imkânsızlıklar nedeniyle çoklukla okul çevresiyle sınırlı kalır, geniş bir okur kitlesine ulaşamaz. Rize il merkeziyle ilçelerindeki bütün okullarla Türkiye’deki Sosyal Bilimler Liselerinin her birine düzenli olarak ulaştırılan ERDEM, ülke genelindeki pek çok liseye de aralıklarla gönderilmektedir. Periyodik yayınındaki düzenlilik ve geniş ulaşım ağı oluşturmaktaki ama­cı, birikimlerini yazıya aktarabilecek genç kalemlere kendilerini kanıtlayacak bir yazı ortamı sağlamak ve onların yazdıkları metinleri daha çok okurun beğenisine sunmaktır. Bu çaba, liseli öğrencilerle sınırlı kalmayıp onların öğretmenlerini de kapsamaktadır.

“İnsanın belleği yazı” ilkesiyle çıkılan yolculukta, öğretmeni ve öğrencisiyle Türki­ye’deki bütün liselere samimi çağrıdır: ERDEM dergisine yazılarınızı bekliyoruz. Öğret­menlerin ve okul yöneticilerinin, yazı konusunda sevgili gençlerimizi teşvik etmelerini ve onlara yazı yazma, yazılarını gönderme konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz öncelikle. Otuz iki sayfalık mütevazı derginin hacmini de göz önünde bulundurarak gönderilecek yazıların, bin beş yüz sözcük (Times New Roman 12 / üç sayfa) ölçüsünü aşmaması teknik açıdan önemli der­gimiz için. Öğrenci ya da öğretmen olarak bu ülkenin hangi lisesinde olursanız olun ERDEM dergisi için yazılarınızı, erdemdergisi@hotmail.com adresine gönderebilirsiniz. Türkiye’nin kültür, sanat ve edebiyat ortamında küçük de olsa bir umut ışığını birlikte canlandı­rabilirsek ne mutlu bize.

İnsan, “okudukça ve yazdıkça” biraz daha insandır.

ERDEM Dergisini Okumak İçin Tıklayın



Etiketler:   

YORUMLAR


S
Selçuk TORPİL      30.11.2020     
5 yıl, 14 sayı, dile kolay; okullarımızda böyle istikrarlı bir şekilde sürdürülen yayın faaliyetlerinin olması çok güzel. Tebrikler bütün Erdem ekibine...