ÇAYELİ DENİZCİLİK LİSESİ TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Rafting Federasyonu iş birliğinde düzenlenen Rafting Okul Sporları Türkiye Finalleri sonucunda, Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Sporları Gençler Rafting Türkiye Şampiyonu oldu.

2022 Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Adana, Bingöl ve Ordu illerinde yapılan okul sporları bölge şampiyonalarında dereceye giren okullar 11-12 Haziran tarihlerinde Rize/Ardeşen Fırtına Deresi’nde bulunan parkurda gerçekleştirilen Okul Sporları Türkiye Finallerine katıldı. Finallerde toplam 260 sporcu  sprint, H2H Kafa Kafaya Yarışı, Slalom ve Nehir inişi kategorilerinde yıldızlar ve gençlerde kız, erkek ve mix takımları kategorisinde mücadele etti.

Şampiyonaya genç erkekler kategorisinde katılan Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Denizcilik Lisesi rakiplerini geride bırakarak Türkiye birincisi oldu. Türkiye genelinde yapılan Bölge yarışlarının ardından Türkiye Şampiyonası finalleri için Rize Ardeşen Fırtına Vadisi şampiyonaya ev sahipliği yaptı. 22-24 Nisan tarihlerinde Mardin'de yapılan 3. bölge yarışlarında genç erkekler kategorisinde birinci olan Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rize Ardeşen Fırtına Vadisinde yapılan Türkiye Rafting Şampiyonası Finallerinde bütün yarışmacıları geride bırakarak Türkiye Şampiyonluğunu kazandı.

Ardeşen Turizm Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen Kupla ve madalya törenine Ardeşen Kaymakamı Ekrem Çeçen, Güneysu Kaymakamı Arif Oflu, Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya, Türkiye Federasyon Başkanı Fikret Yardımcı, Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, Milli Eğitim Rize İl Müdürü Engin Emen, Ardeşen İlçe Emniyet Müdürü Fatih Furkan Ersoy, Ardeşen İlçe Jandarma Komutanı Erdal Yıldırım, Ak Parti Ardeşen İlçe Başkanı Mustafa Terzi, Rafting Antrenör ve sporcuları katıldı.

Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kupa ve madalyası Güneysu Kaymakamı Arif OLTULU ve Rize Milli Eğitimi Müdürü Engin Emen tarafından takdim edildi. 



Etiketler:   

YORUMLAR


H
HÜSAMETTİN KAYMAKÇI      29.06.2022 09:54:59     
Harika bir etkinlik olmuş. Emeği geçen herkesi tebrik ederim.