HRA ÖĞRENCİLERİ ÇAYELİ EĞİTİM FAKÜLTESİNDE

Hüseyin Rüştü Altunbaş Ortaokulu 7.sınıf öğrencileri Recep Tayyip Üniversitesi Çayeli Eğitim Fakültesini ziyaret etti.

Hüseyin Rüştü Altunbaş Ortaokulu 7.sınıf öğrencileri Fen Bilimleri Öğretmeni rehberliğinde Çayeli Eğitim Fakültesi'ni ziyaret ederek Kimya ve Fizik laboratuvarlarını gezme fırsatı buldu. Bu ziyaret doğrultusunda Çayeli Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretimi Anabilim dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Kader BİRİNCİ KONUR'un Fen Bilgisi Öğretmenliği 3.sınıf öğrencileri tarafından çeşitli deneyler yapılarak öğrencilerin farklı bir deneyim kazanmaları sağlandı. Deneyler sırasında oldukça eğlenceli anlar yaşayan öğrencilerin mutlulukları görülmeye değerdi.

Önce mikroskopla hem soğan zarını hem de kelebek hücresini gözlemleme imkanı bulan öğrenciler daha sonra  İyotun süblimleşmesini ve kırağılaşmasını, sabunun yapısında bulunan sodyum hidroksitin karbondioksit ile verdiği tepkimeyi, kağıt geri dönüşümünü, doğada daha hızlı çözünebilen polimer yapımını, basınçla şişeye giren balonu, ışığın koyu renkleri daha çok soğurduğunu görmek için yapılan balon deneyini ve en sonunda da meşhur fildişi macunu deneyini gözlemlediler.

Bu etkinlikte bize rehberlik eden Çayeli Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretimi Anabilim dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Kader BİRİNCİ KONUR'a ve onun çok değerli öğrencilerine çok teşekkür ederiz.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı