2 NİSAN OTİZM DÜNYA FARKINDALIK GÜNÜNDE FARKLILIKLAR BİZE RENK KATAR DEDİK

Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılında otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2 Nisan "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir.

     Otizm, yaşamın erken dönemlerinde kendini gösteren ve sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada ve bilişsel gelişmede gecikmeler ve sapmalarla izlenen bir gelişim sorunu olarak kabul edilmektedir. Otizmli bireyler, sosyal ilişkilerde, iletişim kurmada, davranış kalıpları oluşturmada sorunlar ve bilişsel gelişimde gecikmeler yaşamaktadırlar.  

Hem otizmli çocuklarımızın hem de otizmli bireye sahip ailelerin yaşam kalitesini artırabilmek için, toplumsal olarak otizme karşı duyarlı olmamız gerekmektedir. Özellikle otizmli çocuklarımızın ayrımcılığa, ön yargıya maruz kalmaması ve toplum yaşamında desteklenmesi bizlerin elindedir ve görevidir.

    Her insan dünyaya farklı özelliklerle gelmektedir. Herkesin kendine has fiziksel, duygusal ve sosyal yapısı vardır. Herkes için gerekli olan eğitim, otizmli çocuklarımız için aynı zamanda bir tedavi yöntemi olduğundan, büyük önem arz etmektedir. Bu açıdan erken teşhisle birlikte verilecek özel eğitim onları toplumsal hayata kazandıracaktır.

     Otizmli çocuklarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, toplumsal açıdan çok önemlidir. Onların sosyal hayatta yer alabilmeleri, kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri ve eğitimlerini en iyi şekilde alması önemli hedeflerimizdendir.

    Bu duygu ve düşüncelerle; Okulumuzda Özel Eğitim Öğretmenlerimiz tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlik kapsamında farkındalık oluşturmak için etkinlik panoları hazırlayan öğretmenlerimiz panoları okul girişine koydular.  Özel Eğitim sınıflarımızda pasta kesilip gelen ziyaretçilerle eğlenceli vakit geçiren öğrencilerimiz günün keyfini doyasıya yaşadılar.

    Böyle günlerin sadece bir gün ile sınırlı kalmaması gerektiğini düşünen özel eğitim öğretmenlerimiz sınıflara ziyaretler düzenleyip özel öğrencilerimiz için daha fazla farkındalık oluşturacaklarını söyleyerek bu farkındalığı yaymak hepimizin toplumsal görevidir dediler.

Bizler de Dünya Otizm Farkındalık Gününde toplumumuzdaki farkındalığın artmasını temenni eder, otizmli bireylerimize ve onları özveriyle hayata hazırlayan ailelerine sevgi ve saygılarımızı sunarız.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı