SIFIR ATIK KÜTÜPHANEMİZİN AÇILIŞINI YAPTIK

Pazar Ahmet Mesut Yılmaz İlkokulu bünyesinde sıfır atık projesi kapsamında Hazırlanan geri dönüşüm kütüphanemizin açılışı bugün yapılmıştır.

Açılışa yoğun ilgi ve katılım olmuştur. Açılışa Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, İl şube müdürü Evren Görmüş, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, ilçe milli eğitim Müdürü Nimet Büyük, Şube müdürleri, Daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve okul müdürleri katılmıştır.  

Geri dönüşüme destek geleceğe destek sloganından yola çıkarak atıl malzemeler geri dönüştürülerek bir Sıfır Atık  kütüphanesi oluşturulmuştur. Oluşturulan bu kütüphanenin asıl amacı öğrencilerimizin tüketen çocuk profilinden sıyrılmalarını sağlayıp üreten bireyler olmalarına basamak sağlamaktır. Kullanılmayan  buzdolabı, fırın, tekerlek, meyve kasaları, varil, palet gibi atıl malzemeler dönüştürülerek kütüphanemize kazandırılmıştır. Öğrencilerimizin nezih bir ortamda okuma alışkanlıklarını arttırmak hedeflenmektedir. Her türlü atık malzemelerinde kullanılabileceğini göstermektir. Açılıştan sonra okulun diğer tasarım ve beceri atölyeleri gezilmiştir. Görsel Sanatlar ve Tasarım Beceri Atölyeleri, Müzik ve Drama Atölyesi ve Spor Becerileri Atölyesi gezilmiş öğrencilerle sohbet edilmiştir. Okul Müdürü Mustafa DURAN katılım ve katkılarından dolayı herkese teşekkür etmiştir.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı