PARALİMPİK YÜZME MİLLİ TAKIMI OKULUMUZDA

lkemizi ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil eden yüzme milli takımımızın sporcularını ve antrenörlerini okulumuzda ağırladık.

Ülkemizi ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil eden yüzme milli takımımızın sporcularını ve antrenörlerini okulumuzda ağırladık.

Programımıza Güneysu Kaymakamı Davut DÜZGÜN, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat ÖZER, Güneysu Gençlik ve Spor Müdürü Ramazan ÖZTÜRK, Güneysu  Milli Eğitim Müdürü Bayram GÜNDOĞAR ve Güneysu Milli Eğitim Şube Müdürleri teşrif etmişlerdir.

Güneysu Kaymakamımız Davut DÜZGÜN yapmış olduğu açıklamada öncelikle Paralimpik Yüzme Milli Takımımızı Güneysu’da görmekten çok büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Paralimpik Yüzme Milli takımımıza maddi-manevi her türlü desteğe hazır olduklarını belirterek ülkemizdeki engelli öğrencilerimize yönelik tematik okulların olmasının gerekliliğini vurguladı.

Engel insanın yalnızca aklında, beyninde bulunur sözü, gerçekten engelli bireylerin hayati rolleri açısından özet niteliğinde bir sözdür. Hayatın her yerinde ve hemen her iş kolunda bulunan engelliler, sporda da önemli başarılar elde ederek varlığını göstermektedirler. Engelli sporcuların kendilerini gösterdikleri, birbirleriyle yarıştıkları arenaya Paralimpik Oyunlar denir. Engelli sporcuların grup veya bireysel olarak kendi aralarında gerçekleştirdiği bu müsabakalar Olimpiyat Oyunlarından sonra gerçekleştirilir. Engelli bireylerin aslında ne kadar engelsiz olduklarını gözler önüne seren bu oyunların amacı, imkân verildiğinde onların neleri başarabileceğini gözler önüne sermektir.

Güneysu Spor Lisesi Müdürü Alper Avluk; Konuşmasında Paralimpik yüzme milli takımışampiyon sporcuları spor lisesinde ağırlamaktan büyük bir onur ve gurur duyduğunu öğrencileri ve öğretmenleri adına ifade ettiğini söyledi.

Güneysu Spor Lisesi Müdürü Alper Avluk: ”Siz şampiyonlarımızın bilmesini isterim ki ulusal ve uluslararasışampiyonalarda boyunlarınıza taktığınız her madalya Anadolu’muzun en ücra köşesindeki kardeşlerimize ve ailelerine umut ışığı oluyor, onları hayata bağlıyor ve hayallerini süslüyor. Sizler aslında toplumumuza istendiği zaman üstesinden gelinemeyecek hiçbir zorluğun olmadığını ispatlayan birer kahramanlarsınız”

Mevlana’nın da söylediği gibi: ”Kolun mu kırıldı? Üzülme, belki Allah sana kanat verecek.” Rabbimin sizlere kanatlar vermesi dileğiyle katılacağınız Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başarılar diliyor hepinize saygılarımı sunuyorum.

Zihinsel ya da bedensel engelli çocukların, bir takım problemlerinden dolayı, bütün faydalarına rağmen bu tür spor programlarına yeterince  katılmadığı görülmektedir. Bunun bir diğer nedeni ise toplumun bu çocukları dışlaması ve onlara yeterli şansı vermemesidir.

Türkiye Paralimpik oyunlarına ilk kez 1992 Barcelona Olimpiyatlarında tanışmıştır. Türkiye, 1992 Barcelona’dan bu yana katıldığı paralimpikteki ilk madalyasını 2004 Atina’da elde etti. Atıcılıkta Korhan Yamaç, altın madalya kazanarak adını paralimpik tarihine yazdırdı. 2008 Pekin’de ise okçulukta Gizem Girişmen altın madalya kazanarak, ilk Türk kadın paralimpik şampiyonu oldu.

2004 Atina Olimpiyatları’nda Türkiye 1 altın, 1 bronz

2008 Pekin Olimpiyatlarında Türkiye, 1 altın,  bronz

2012 Londra Olimpiyatları’nda Türkiye 1 altın, 5 gümüş ve 4 bronz

2016 Rio Paralimpik Oyunları´ndaTürkiye, 3 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya kazanmıştır.



Etiketler:   

YORUMLAR


Henüz yorum yazılmadı