2. Sayı
BEN BENİM
BEN BENİM

Bütün bir içtenliğimle samimi olduğumu düşünmek istiyorum ama düşünemiyorum. Çünkü tamamıyla yalan bir hayat yaşıyorum. Tevazudan ve benli- ğimden uzağım. Bu haldeyken de acaba halen daha insan gibi görünebiliyor muyum?


Ebubekir ASLAN 549
2. Sayı
KAYIP ARANIYOR
KAYIP ARANIYOR

Bugünlerde insanlık olarak ki kendisini de kaybedeli 3528 dakikaya yakın bir süre oluyor- bir kelimeyi kaybettiğimizi fark ettim… Başımız sağ olsun!


Burçak Kübra ERDEM 612
2. Sayı
MASKE
MASKE

Aylak adam olarak geçen bir tatil gününün akşam üstü. Asaf’la beraber esnaf Tahir ağabeyi ziyaretimizde, Asaf'ın sevgilisinin ayrılacağını öğrendik. Ayrılacağını dediysem Asaf’ın gönlünden değil, işten ayrılacağını ve aynı zamanda bu şehirden. 


İsmail ŞİMŞEK 585
2. Sayı
GEN Mİ ÇEVRE Mİ?
GEN Mİ ÇEVRE Mİ?

Gelişim psikolojisi araştırmalarına en çok konu olan sorulardan biridir: Gen mi yoksa çevre mi? Bir başka ifadeyle başta zeka olmak üzere çocukların temel becerileri doğuştan mı geliyor, yoksa sonradan çevreden mi kazanılıyor?


Sefa ÖZMEN 4337
2. Sayı
ÇOCUK OLMAK
ÇOCUK OLMAK

Çocukluk hayatın en özel, en güzel dönemi. Kaygısız, kedersiz tek derdinin oyun olduğu karnının bile acıkmadığı zamanlar. İyi bir kişiliğin güzel bir geleceğin temellerinin atıldığı insan hayatının belki de en önemli bölümüdür çocukluk.


Nuran CEVAHİR KARTAL 5885
2. Sayı
DİLİN YABANCISI/YABANCININ DİLİ
DİLİN YABANCISI/YABANCININ DİLİ

İletişim kurmak doğuştan gelen bir ihtiyaçtır. Konuşmak da bu ihtiyacın en önemli öğesidir. Doğuştan gelen kendini ifade etme isteği yaşadığımız topluma göre şekillenir ve dil olgusu ortaya çıkar.


Bahar TÜTÜNCÜ 443
2. Sayı
KALEMİN UCUNDAKİ DÜNYA
KALEMİN UCUNDAKİ DÜNYA

İnsan bir şey yapmadan önce onun önemini düşünür. Yazmak sabır ve emek gerektiren bir eylemdir. Bu yüzden yazmanın yeri ve önemi her zaman merak konusu olmuştur.


Fatma IŞIK 636
2. Sayı
TATİL TANIŞMA FIRSATIDIR
TATİL TANIŞMA FIRSATIDIR

Zor olan’ı yaşadığımız şu günlerde düşünmek için ne kadar da zamanımız oldu? Kelimelerin, kavramların değişmesiyle hayatımızda bir şeylerin değiştiğini gördük. İçeri ve dışarı kavramları yeniden yorumlanmaya çalışıldı


Ömer ESKİ 511
2. Sayı
TEMBELİN HAYALLERİ
TEMBELİN HAYALLERİ

Günlerden Cumartesi, Aylardan Temmuz olsa, Güneş sıcacık yaksa, Okul hep tatil olsa.


Ahmet YILMAZ 571
2. Sayı
YAZ TATİLİNDE ÖĞRENME KAYBI OLUR MU?
YAZ TATİLİNDE ÖĞRENME KAYBI OLUR MU?

Tatil, beyinde harika çağrışımlar yapan, herkesin sevdiği güzel bir kelimedir. TDK’nin tanımı da bunu doğrular niteliktedir: Tatil; “Eğlenmek, dinlenmek amacıyla çalışmadan geçirilen süre.” olarak tanımlanmıştır.


Enes SÜKÜT 1906
1. Sayı
MÜZİK VE İNSAN
MÜZİK VE İNSAN

Ta eskiden beri vardı, o aslında. Bazen kuşların cıvıltısıydı bazen rüzgarın uğultusu. Bazen huşu veren bir ezan sesindeydi, bazen bir enstrümanın perdelerinde. Bazen yağmurun terennümüydü, bazen de bir çağlayanın gümbürtüsü, ama hep vardı.


Abdullah BAŞ 511
1. Sayı
ÇOCUK VE ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ
ÇOCUK VE ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ

Arkadaşlık ihtiyacı kuşkusuz kaynağını güven ve sevgi gereksiniminden alır. Çocuğa kendini güvende hissettiren, koşulsuz sevgi duyan ve onunla oyun oynayan ilk insanlar anne ve babalardır.


Yazar Bulunamadı 608
1. Sayı
KENDİ SESİNİ BUL
KENDİ SESİNİ BUL

Size bir şey önerebilir miyim? Önerim bir yetenek kazanmak. Hayal gücümüzü canlandıracak, vicdanımızı ve inanç sistemimizi geliştirecek bir yetenek.


Yazar Bulunamadı 476
1. Sayı
NEDİR? NE DEĞİLDİR?
NEDİR? NE DEĞİLDİR? "UZAKTAN EĞİTİM"

Evde hapsolduğumuz bu süreçte teknolojinin sunduğu olanakları her alanda sonuna kadar kullanıyor mağdur olmamaya çalışıyoruz.


Ahmet YILMAZ 592

DERGİ SAYILARI

YAZARLARIMIZ
Prof. Dr. Firdevs Güneş Prof. Dr. Gülay Ekici Abdullah BAŞ Abdullah KARALİ Ahmet ÇİFCİ Ahmet YILMAZ Arta Shahini Arzu Çakıcı Ayşe BAŞBUĞ Bahar Agun Bahar TÜTÜNCÜ Bahri HAN Bilge ÇARDAK Bilge Çiğdem Öztunç Bülent İÇBUDAK Bünyamin Gürbüz Burçak Kübra ERDEM Cem Tuncay ŞAHİNKAYA Cengiz AZMAN Cengiz Hanoğlu Dilek ÖZCAN Doç. Dr. Ayşegül Oğuz Namdar Doç. Dr. Derya Girgin Doc. Dr. Olcay YAVUZ Doç. Dr. Selay Arkün KOCADERE Doç. Dr. Selcen COŞKUN Dr. Aziz ZORLU Dr. Hüseyin ÖZTÜRK Dr. Öğr. Üyesi Dursun Aksu Dr. Öğr. Üyesi Elif Şebnem Demirci Dr. Öğretim Üyesi Volkan MUTLU Dr. Serkan DÜZGÜN Ebru DİLİBAL Ebubekir ASLAN Eda MERAL Elif SARI Emine BARIŞ Emine ÇOLAK BAYNAZOĞLU Eminsafa Dilmaç Emrah KAR Emre ARSLAN Enes SÜKÜT Erengül ŞEKER Erkan Saral Erman ŞAHİN Esra ALEMDAROĞLU Fatih ARSLAN Fatma IŞIK Ferit İNCEL Gonçalo Gouveia Hacı AYDIN Hayrunisa Tut Hızır SEFERİNOĞLU Hülya CERRAHOĞLU İbrahim VARELCİ İlhan Oflaz İsmail ŞİMŞEK Kemal AKBAYRAK Kübra TUT Leyla BAĞ Lokman BAYNAZOĞLU Mehmet Sait Çalka Mehmet TEBER Melek BAYZAN Mesut YAZANEL Murat KESELİ Mustafa ORAKÇI Nisa Altınkeser Nuran CEVAHİR KARTAL Nuray Önoğlu Ömer Cihan Özşahin Ömer ESKİ Osman ATALAY Ozan Orhan Özge BEYAZ Özgür SEVİMLİ Pervin Günaydın Kambur Prof. Dr. Ali Duymaz Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu Prof. Dr. Selahattin DİLİDÜZGÜN Prof. Dr. Vefa TAŞDELEN Raşide Yılmaz Rize Milli Eğitim Müdürlüğü Sefa ÖZMEN Selçuk TORPİL Serdar YAZICI Servet Çalışır Sevilay AĞAOĞLU Sezai KARAKOÇ Sibel ÇAĞLAYAN BİLEK Sıla Lezgi Aygün Tuvana Gülcan Volkan CİVELEK Yavuz Yıldırımkaya Yıldıray ÖZKURT Zekeriya ABANOZOĞLU Zeliha Nur TURAN