RİSTA | Çaydanlık Dergisi
9. Sayı
AYŞEGÜL ATAMAN İLE SÖYLEŞİ
AYŞEGÜL ATAMAN İLE SÖYLEŞİ

Kıymetli Prof. Dr. Ayşegül Ataman Hocam Merhaba, Çaydan-lık dergisinden; yeşilin, mavinin, gökyüzünden düşen damlaların yüksek yaylalarda buluştuğu Rize’den Merhaba, Çaydan-lık eğitim, kültür, sanat alanında derdi, sözü, paylaşımı olanların bir araya geldiği bir dergi.


Serdar YAZICI 660
9. Sayı
BİLSEM NEDİR, NE DEĞİLDİR?
BİLSEM NEDİR, NE DEĞİLDİR?

Ülkemizde özel yetenekli bireylere destek eğitimi hizmeti veren Bilim ve Sanat Merkezleri, kısa adı ile BİLSEM, hakkında velilerin kafasında çok fazla soru işareti var. Her ne kadar BİLSEM’ler sosyal medya platformlarında faaliyetlerine ilişkin paylaşımlarını artırmış olsalar da BİLSEM öğretmenleri olarak her yıl çok sayıda soru almaya devam ediyoruz.


Kemal AKBAYRAK 5353
9. Sayı
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARDA OYUN TERAPİSİ
ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARDA OYUN TERAPİSİ

Oyunun çocuklar üzerindeki önemini fark eden çocuk ruh sağlığı uzmanları çocukların sorunlarında kullanılmak üzere oyun temelli yaklaşımları geliştirmişler ve oyun terapistleri çeşitli yaşlarda çocukların duygusal ve davranışsal problemlerinin tedavisinde oyunu kullanmışlardır.


Dr. Aziz ZORLU 1792
9. Sayı
ÖZEL EĞİTİMDE EĞİTİMCİ OLARAK AİLE
ÖZEL EĞİTİMDE EĞİTİMCİ OLARAK AİLE

Toplumun en küçük sosyal birimi olan ailenin çocuğun eğitimindeki önemi su götürmez bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. Söz konusu özel gereksinimli bir çocuk olduğunda ise ailenin önemi daha fazla öne çıkmakta ve hayati bir rol oynamaktadır.


Bülent İÇBUDAK 492
9. Sayı
ÖZEL EĞİTİMDE TANILAMA SÜRECİ
ÖZEL EĞİTİMDE TANILAMA SÜRECİ

Bütün anne babalar için çocuk sahibi olmak en özel yaşantılardan birisidir. Çocuk sahibi olmak kadar çocuğun bütün yönleriyle “NORMAL” olması en büyük beklentidir. Bu beklenti maalesef ki bazı aileler için hayal kırıklığına dönüşebiliyor.


Cem Tuncay ŞAHİNKAYA 2713
9. Sayı
ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ VE EĞİTİMİ
ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ VE EĞİTİMİ

Özel yetenekli öğrenci; zihinsel olarak erken gelişim gösterme, hızlı şekilde öğrenme ve kavrama yeteneğine sahip olma, akranlarından ileri olma, karmaşık problemleri çözebilme, yaratıcı düşünme becerilerine sahip olma, farklı düşünme yollarını kullanma, yüksek düzeyde bilişsel becerileri gerçekleştirme gibi özelliklere sahiptir. 


Doç. Dr. Derya Girgin 403
9. Sayı
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNDE AİLE KATILIMI
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNDE AİLE KATILIMI

Çocuğun ilk sosyal çevresi ailesidir. Dolayısıyla, alacağı eğitimin temellerini onu en iyi tanıyan, onunla en çok zaman geçiren ve gelişim süreci boyunca ona destek sağlayan anne ve babası oluşturmalıdır.


Leyla BAĞ 707
9. Sayı
ACEMİ GÖZLER
ACEMİ GÖZLER

Erzurum, o zamanlar sadece haritada bir noktaydı benim için. İnsanın iliğine  işleyen ve epeyce uzun süren bir soğuğunu duymuşluğumuz vardı bir de insana güven veren dadaşlarını… Aynı zamanda her fıkrada, Karadenizimin Temel’i ile Dursun’unun karşısında dikilen, yalansız hilafsız Teyo Emmisi…


Hızır SEFERİNOĞLU 471
9. Sayı
ANIL BASILI’DAN BALİNO ve NOHUT ADAM
ANIL BASILI’DAN BALİNO ve NOHUT ADAM

Timaş Çocuk Yayınlarından bir hikâye BALİNO...  Bir çocuğa en güzel hediyenin kitap olduğunu düşünen Sevgili Anıl Basılı’nın kaleminden… Kitaba Sevgili Oğuz Demir’in çizimleri de eşlik etmekte…


Pervin Günaydın Kambur 645
9. Sayı
SUSSAN OLMUYOR, SUSMASAN OLMAZ
SUSSAN OLMUYOR, SUSMASAN OLMAZ

‘‘Allah’ım! Bizlere, değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabullenmek için metanet, değiştirebileceğimiz şeyleri değiştirebilmemiz için cesaret ve ikisinin arasındaki farkı anlayabilmemiz için de feraset ver…’’


Eminsafa Dilmaç 1085
9. Sayı
BAKMADAN GÖREN ADAM: EŞREF ARMAĞAN
BAKMADAN GÖREN ADAM: EŞREF ARMAĞAN

Hayal gücünün sınırlarını çizemeyen insanoğlu; hiç görmediği bir şeyi -mesela gün batımını, baharda açan çiçekleri, lapa lapa yağan karın gökyüzündeki dansını yahut maviliklerde uzayan balıkları- resmedebilir mi? “Bakmak ve görmek” ilişkisi…


Abdullah BAŞ 834
9. Sayı
KARACA; HAMBURGER GO HOME YAŞASIN KÖFTELER
KARACA; HAMBURGER GO HOME YAŞASIN KÖFTELER

Hamburger veya sadece Burger, iki dilim yuvarlak sandviç ekmeği arasına yerleştirilen bir köfteyle yapılan sandviç türü. Genellikle ketçap, mayonez, turşu, soğan, domates, hardal ve bunun gibi değişik malzemelerin ilavesi ile servis edilen Amerikan usulü bir dürüm çeşididir.


Kübra TUT 562

DERGİ SAYILARI

YAZARLARIMIZ
Prof. Dr. Firdevs Güneş Prof. Dr. Gülay Ekici Abdullah BAŞ Abdullah KARALİ Ahmet ÇİFCİ Ahmet YILMAZ Arta Shahini Arzu Çakıcı Ayşe BAŞBUĞ Bahar Agun Bahar TÜTÜNCÜ Bahri HAN Bilge ÇARDAK Bilge Çiğdem Öztunç Burçak Kübra ERDEM Bülent İÇBUDAK Bünyamin Gürbüz Cem Tuncay ŞAHİNKAYA Cengiz AZMAN Cengiz Hanoğlu Dilek ÖZCAN Doc. Dr. Olcay YAVUZ Doç. Dr. Ayşegül Oğuz Namdar Doç. Dr. Derya Girgin Doç. Dr. Selay Arkün KOCADERE Doç. Dr. Selcen COŞKUN Dr. Aziz ZORLU Dr. Hüseyin ÖZTÜRK Dr. Öğr. Üyesi Dursun Aksu Dr. Öğr. Üyesi Elif Şebnem Demirci Dr. Öğretim Üyesi Volkan MUTLU Dr. Serkan DÜZGÜN Ebru DİLİBAL Ebubekir ASLAN Eda MERAL Elif SARI Emine BARIŞ Emine ÇOLAK BAYNAZOĞLU Eminsafa Dilmaç Emrah KAR Emre ARSLAN Enes SÜKÜT Erengül ŞEKER Erkan Saral Erman ŞAHİN Esra ALEMDAROĞLU Fatih ARSLAN Fatma IŞIK Ferit İNCEL Gonçalo Gouveia Hacı AYDIN Hayrunisa Tut Hızır SEFERİNOĞLU Hülya CERRAHOĞLU İbrahim VARELCİ İlhan Oflaz İsmail ŞİMŞEK Kemal AKBAYRAK Kübra TUT Leyla BAĞ Lokman BAYNAZOĞLU Mehmet Sait Çalka Mehmet TEBER Melek BAYZAN Mesut YAZANEL Murat KESELİ Mustafa ORAKÇI Nisa Altınkeser Nuran CEVAHİR KARTAL Nuray Önoğlu Osman ATALAY Ozan Orhan Ömer Cihan Özşahin Ömer ESKİ Özge BEYAZ Özgür SEVİMLİ Pervin Günaydın Kambur Prof. Dr. Ali Duymaz Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu Prof. Dr. Selahattin DİLİDÜZGÜN Prof. Dr. Vefa TAŞDELEN Raşide Yılmaz Rize Milli Eğitim Müdürlüğü Sefa ÖZMEN Selçuk TORPİL Serdar YAZICI Servet Çalışır Sevilay AĞAOĞLU Sezai KARAKOÇ Sıla Lezgi Aygün Sibel ÇAĞLAYAN BİLEK Tuvana Gülcan Volkan CİVELEK Yavuz Yıldırımkaya Yıldıray ÖZKURT Zekeriya ABANOZOĞLU Zeliha Nur TURAN