RİSTA | Çaydanlık Dergisi
9. Sayı
AYSEGÜL ATAMAN ILE SÖYLESI
AYSEGÜL ATAMAN ILE SÖYLESI

Kiymetli Prof. Dr. Aysegül Ataman Hocam Merhaba, Çaydan-lik dergisinden; yesilin, mavinin, gökyüzünden düsen damlalarin yüksek yaylalarda bulustugu Rize’den Merhaba, Çaydan-lik egitim, kültür, sanat alaninda derdi, sözü, paylasimi olanlarin bir araya geldigi bir dergi.


Serdar YAZICI 827
9. Sayı
BILSEM NEDIR, NE DEGILDIR?
BILSEM NEDIR, NE DEGILDIR?

Ülkemizde özel yetenekli bireylere destek egitimi hizmeti veren Bilim ve Sanat Merkezleri, kisa adi ile BILSEM, hakkinda velilerin kafasinda çok fazla soru isareti var. Her ne kadar BILSEM’ler sosyal medya platformlarinda faaliyetlerine iliskin paylasimlarini artirmis olsalar da BILSEM ögretmenleri olarak her yil çok sayida soru almaya devam ediyoruz.


Kemal AKBAYRAK 9278
9. Sayı
ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARDA OYUN TERAPISI
ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARDA OYUN TERAPISI

Oyunun çocuklar üzerindeki önemini fark eden çocuk ruh sagligi uzmanlari çocuklarin sorunlarinda kullanilmak üzere oyun temelli yaklasimlari gelistirmisler ve oyun terapistleri çesitli yaslarda çocuklarin duygusal ve davranissal problemlerinin tedavisinde oyunu kullanmislardir.


Dr. Aziz ZORLU 2359
9. Sayı
ÖZEL EGITIMDE EGITIMCI OLARAK AILE
ÖZEL EGITIMDE EGITIMCI OLARAK AILE

Toplumun en küçük sosyal birimi olan ailenin çocugun egitimindeki önemi su götürmez bir gerçek olarak karsimizda durmaktadir. Söz konusu özel gereksinimli bir çocuk oldugunda ise ailenin önemi daha fazla öne çikmakta ve hayati bir rol oynamaktadir.


Bülent IÇBUDAK 618
9. Sayı
ÖZEL EGITIMDE TANILAMA SÜRECI
ÖZEL EGITIMDE TANILAMA SÜRECI

Bütün anne babalar için çocuk sahibi olmak en özel yasantilardan birisidir. Çocuk sahibi olmak kadar çocugun bütün yönleriyle “NORMAL” olmasi en büyük beklentidir. Bu beklenti maalesef ki bazi aileler için hayal kirikligina dönüsebiliyor.


Cem Tuncay SAHINKAYA 4638
9. Sayı
ÖZEL YETENEKLI ÇOCUKLARIN ÖZELLIKLERI VE EGITIMI
ÖZEL YETENEKLI ÇOCUKLARIN ÖZELLIKLERI VE EGITIMI

Özel yetenekli ögrenci; zihinsel olarak erken gelisim gösterme, hizli sekilde ögrenme ve kavrama yetenegine sahip olma, akranlarindan ileri olma, karmasik problemleri çözebilme, yaratici düsünme becerilerine sahip olma, farkli düsünme yollarini kullanma, yüksek düzeyde bilissel becerileri gerçeklestirme gibi özelliklere sahiptir. 


Doç. Dr. Derya Girgin 524
9. Sayı
ZIHINSEL ENGELLI ÇOCUKLARIN EGITIMINDE AILE KATILIMI
ZIHINSEL ENGELLI ÇOCUKLARIN EGITIMINDE AILE KATILIMI

Çocugun ilk sosyal çevresi ailesidir. Dolayisiyla, alacagi egitimin temellerini onu en iyi taniyan, onunla en çok zaman geçiren ve gelisim süreci boyunca ona destek saglayan anne ve babasi olusturmalidir.


Leyla BAG 894
9. Sayı
ACEMI GÖZLER
ACEMI GÖZLER

Erzurum, o zamanlar sadece haritada bir noktaydi benim için. Insanin iligine  isleyen ve epeyce uzun süren bir sogugunu duymuslugumuz vardi bir de insana güven veren dadaslarini… Ayni zamanda her fikrada, Karadenizimin Temel’i ile Dursun’unun karsisinda dikilen, yalansiz hilafsiz Teyo Emmisi…


Hizir SEFERINOGLU 528
9. Sayı
ANIL BASILI’DAN BALINO ve NOHUT ADAM
ANIL BASILI’DAN BALINO ve NOHUT ADAM

Timas Çocuk Yayinlarindan bir hikâye BALINO...  Bir çocuga en güzel hediyenin kitap oldugunu düsünen Sevgili Anil Basili’nin kaleminden… Kitaba Sevgili Oguz Demir’in çizimleri de eslik etmekte…


Pervin Günaydin Kambur 754
9. Sayı
SUSSAN OLMUYOR, SUSMASAN OLMAZ
SUSSAN OLMUYOR, SUSMASAN OLMAZ

‘‘Allah’im! Bizlere, degistiremeyecegimiz seyleri kabullenmek için metanet, degistirebilecegimiz seyleri degistirebilmemiz için cesaret ve ikisinin arasindaki farki anlayabilmemiz için de feraset ver…’’


Eminsafa Dilmaç 1278
9. Sayı
BAKMADAN GÖREN ADAM: ESREF ARMAGAN
BAKMADAN GÖREN ADAM: ESREF ARMAGAN

Hayal gücünün sinirlarini çizemeyen insanoglu; hiç görmedigi bir seyi -mesela gün batimini, baharda açan çiçekleri, lapa lapa yagan karin gökyüzündeki dansini yahut maviliklerde uzayan baliklari- resmedebilir mi? “Bakmak ve görmek” iliskisi…


Abdullah BAS 1155
9. Sayı
KARACA; HAMBURGER GO HOME YASASIN KÖFTELER
KARACA; HAMBURGER GO HOME YASASIN KÖFTELER

Hamburger veya sadece Burger, iki dilim yuvarlak sandviç ekmegi arasina yerlestirilen bir köfteyle yapilan sandviç türü. Genellikle ketçap, mayonez, tursu, sogan, domates, hardal ve bunun gibi degisik malzemelerin ilavesi ile servis edilen Amerikan usulü bir dürüm çesididir.


Kübra TUT 775

DERGİ SAYILARI

YAZARLARIMIZ
Prof. Dr. Firdevs Günes Prof. Dr. Gülay Ekici Abdullah BAS Abdullah KARALI Ahmet ÇIFCI Ahmet YILMAZ Arta Shahini Arzu Çakici Ayse BASBUG Bahar Agun Bahar TÜTÜNCÜ Bahri HAN Bilge ÇARDAK Bilge Çigdem Öztunç Burçak Kübra ERDEM Bülent IÇBUDAK Bünyamin Gürbüz Cem Tuncay SAHINKAYA Cengiz AZMAN Cengiz Hanoglu Dilek ÖZCAN Doc. Dr. Olcay YAVUZ Doç. Dr. Aysegül Oguz Namdar Doç. Dr. Derya Girgin Doç. Dr. Selay Arkün KOCADERE Doç. Dr. Selcen COSKUN Dr. Aziz ZORLU Dr. Hüseyin ÖZTÜRK Dr. Ögr. Üyesi Dursun Aksu Dr. Ögr. Üyesi Elif Sebnem Demirci Dr. Ögretim Üyesi Volkan MUTLU Dr. Serkan DÜZGÜN Ebru DILIBAL Ebubekir ASLAN Eda MERAL Elif SARI Emine BARIS Emine ÇOLAK BAYNAZOGLU Eminsafa Dilmaç Emrah KAR Emre ARSLAN Enes SÜKÜT Erengül SEKER Erkan Saral Erman SAHIN Esra ALEMDAROGLU Fatih ARSLAN Fatma ISIK Ferit INCEL Gonçalo Gouveia Haci AYDIN Hayrunisa Tut Hizir SEFERINOGLU Hülya CERRAHOGLU Ibrahim VARELCI Ilhan Oflaz Ismail SIMSEK Kemal AKBAYRAK Kübra TUT Leyla BAG Lokman BAYNAZOGLU Mehmet Sait Çalka Mehmet TEBER Melek BAYZAN Mesut YAZANEL Murat KESELI Mustafa ORAKÇI Nisa Altinkeser Nuran CEVAHIR KARTAL Nuray Önoglu Osman ATALAY Ozan Orhan Ömer Cihan Özsahin Ömer ESKI Özge BEYAZ Özgür SEVIMLI Pervin Günaydin Kambur Prof. Dr. Ali Duymaz Prof. Dr. Özkul Çobanoglu Prof. Dr. Selahattin DILIDÜZGÜN Prof. Dr. Vefa TASDELEN Raside Yilmaz Rize Milli Egitim Müdürlügü Sefa ÖZMEN Selçuk TORPIL Serdar YAZICI Servet Çalisir Sevilay AGAOGLU Sezai KARAKOÇ Sila Lezgi Aygün Sibel ÇAGLAYAN BILEK Tuvana Gülcan Volkan CIVELEK Yavuz Yildirimkaya Yildiray ÖZKURT Zekeriya ABANOZOGLU Zeliha Nur TURAN