Çaydanlık Dergisi Yazar Sayfası

11. Sayı
ÇOCUKLAR, GENÇLIK ve EGITIM ÜZERINE
ÇOCUKLAR, GENÇLIK ve EGITIM ÜZERINE

"Çocuklar, Gençlik ve Egitim Üzerine", Walter Benjamin’in farkli zamanlarda kaleme aldigi denemelerden olusan bir seçkidir. Içinde yer alan 19 denemeye bakildiginda ismini yeterince hak edemedigi görülecektir. Bu kitabi okunur kilan Banjamin’in ele aldigi konuya bakis acisi ve zekâsini gösteren cümle yapisidir.


Ömer ESKI 1169
8. Sayı
ÖMER ADIGÜZEL ILE “EGITIMDE YARATICI DRAMA” ÜZERINE
ÖMER ADIGÜZEL ILE “EGITIMDE YARATICI DRAMA” ÜZERINE

Ömer Hocam, söyle baslayalim isterseniz “Yaratici Drama” kavrami yanlis kullanilan, yanlis anlasilan bir kavram. Drama, Yaratici Drama, Egitimde Yaratici Drama, Canlandirma kavramlari ayniymis gibi kullanilabiliyor.


Ömer ESKI 1565
7. Sayı
PROFESYONEL ÖGRETMENLIGE DOGRU
PROFESYONEL ÖGRETMENLIGE DOGRU

Profesyonel kelimesi sözlük anlamiyla ustalasmis, uzmanlasmis demektir. Buradaki sifatlar zamanla kazanilacak yeteneklerin tarifi için kullanilir. Her ne kadar belgeler bir sifati anlatmak için verilse de ögretmenlik meslegi, (sadece) belgeler meslegi degildir.


Ömer ESKI 958
6. Sayı
MASAL TERAPI
MASAL TERAPI

Masallarda kahramanlar sonsuz bir yolculuga çikar. Kahramanin Sonsuz Yolculugu kendini tanidiginda, gerçeklestirdiginde, sonsuza ulastiginda gerçeklesmis olur. Kadim ögretilerde; semavi dinlerde; mitolojik, mistik serüvenlerde bu yolculugun türevlerini görmek mümkündür.


Ömer ESKI 584
5. Sayı
ERCAN ALTUG YILMAZ ILE OYUNLASTIRMA ÜZERINE
ERCAN ALTUG YILMAZ ILE OYUNLASTIRMA ÜZERINE

Oyunlastirma, oyun mekaniklerinin oyun oynamadan bagimsiz gerçek hayattaki problemleri çözmek üzere uygulanmasina imkân veren bir bilim alanidir. Bir bilim olarak kabul ediyorum. Bunun içinde teknoloji de var psikoloji de var.


Ömer ESKI 1078
5. Sayı
EGITIM ÜZERINE
EGITIM ÜZERINE

Immanuel Kant’a yakistirilan Könisberg Saati nitelemesi hayatindaki düzenin, disiplinin bir getirisidir. Biyografisini incelendiginde görülecektir ki disiplin, onun hayatinin her boyutunda yerini almistir. Yürüdügü güzergâhi bile istisnalar disinda degistirmeyen filozofun yolu, düsünmenin dogasi geregi insan egitimine çikar.


Ömer ESKI 1769
4. Sayı
ÇOCUKLARDA HAYAL GÜCÜ VE SANAT
ÇOCUKLARDA HAYAL GÜCÜ VE SANAT

Lev s Vygotsky, Çocuklarda Hayal Gücü Sanat (çev. Firat Ergiz, Roza Yayinevi, 2019) adli eserinde hayal gücü, gerçeklik, yaraticiligin mekanizmasi ve sancilari, ergen yaraticiligi ve okul çagi çocuklarinin sanatsal eylemleri üzerinde durmustur.


Ömer ESKI 2441
3. Sayı
YAGMUR VE ÇOCUK
YAGMUR VE ÇOCUK

O bahsetti
Agaçlari biz büyüttük
Önce saliverdik duygulari denize
Aglara takilan
Bizden baskasi degildi

Yagmur aglayan çocuklara verilen bir
Hediyeydi sicak günlerde


Ömer ESKI 573
3. Sayı
TOKYO’NUN SON ÇOCUKLARI
TOKYO’NUN SON ÇOCUKLARI

Bir sehrin son çocuklari yasça küçük olanlar midir, kendini çocuk hissedenler midir, yoksa çocuk kalbi tasiyanlar midir? Bir ülkenin son çocuklari olmak neyi ifade ediyor? Japon yazar Yoko Tawada, Tokyo’nun Son Çocuklari adli kitabinda bu sorulardan hangisine cevap veriyor dersiniz.


Ömer ESKI 620
2. Sayı
TATIL TANISMA FIRSATIDIR
TATIL TANISMA FIRSATIDIR

Zor olan’i yasadigimiz su günlerde düsünmek için ne kadar da zamanimiz oldu? Kelimelerin, kavramlarin degismesiyle hayatimizda bir seylerin degistigini gördük. Içeri ve disari kavramlari yeniden yorumlanmaya çalisildi


Ömer ESKI 382