8. Sayı
ÖMER ADIGÜZEL İLE “EĞİTİMDE YARATICI DRAMA” ÜZERİNE
ÖMER ADIGÜZEL İLE “EĞİTİMDE YARATICI DRAMA” ÜZERİNE

Ömer Hocam, söyle başlayalım isterseniz “Yaratıcı Drama” kavramı yanlış kullanılan, yanlış anlaşılan bir kavram. Drama, Yaratıcı Drama, Eğitimde Yaratıcı Drama, Canlandırma kavramları aynıymış gibi kullanılabiliyor.


Ömer ESKİ 2085
7. Sayı
PROFESYONEL ÖĞRETMENLİĞE DOĞRU
PROFESYONEL ÖĞRETMENLİĞE DOĞRU

Profesyonel kelimesi sözlük anlamıyla ustalaşmış, uzmanlaşmış demektir. Buradaki sıfatlar zamanla kazanılacak yeteneklerin tarifi için kullanılır. Her ne kadar belgeler bir sıfatı anlatmak için verilse de öğretmenlik mesleği, (sadece) belgeler mesleği değildir.


Ömer ESKİ 1123
6. Sayı
MASAL TERAPİ
MASAL TERAPİ

Masallarda kahramanlar sonsuz bir yolculuğa çıkar. Kahramanın Sonsuz Yolculuğu kendini tanıdığında, gerçekleştirdiğinde, sonsuza ulaştığında gerçekleşmiş olur. Kadim öğretilerde; semavi dinlerde; mitolojik, mistik serüvenlerde bu yolculuğun türevlerini görmek mümkündür.


Ömer ESKİ 724
5. Sayı
ERCAN ALTUĞ YILMAZ İLE OYUNLAŞTIRMA ÜZERİNE
ERCAN ALTUĞ YILMAZ İLE OYUNLAŞTIRMA ÜZERİNE

Oyunlaştırma, oyun mekaniklerinin oyun oynamadan bağımsız gerçek hayattaki problemleri çözmek üzere uygulanmasına imkân veren bir bilim alanıdır. Bir bilim olarak kabul ediyorum. Bunun içinde teknoloji de var psikoloji de var.


Ömer ESKİ 1242
5. Sayı
EĞİTİM ÜZERİNE
EĞİTİM ÜZERİNE

İmmanuel Kant’a yakıştırılan Könisberg Saati nitelemesi hayatındaki düzenin, disiplinin bir getirisidir. Biyografisini incelendiğinde görülecektir ki disiplin, onun hayatının her boyutunda yerini almıştır. Yürüdüğü güzergâhı bile istisnalar dışında değiştirmeyen filozofun yolu, düşünmenin doğası gereği insan eğitimine çıkar.


Ömer ESKİ 2386
4. Sayı
ÇOCUKLARDA HAYAL GÜCÜ VE SANAT
ÇOCUKLARDA HAYAL GÜCÜ VE SANAT

Lev s Vygotsky, Çocuklarda Hayal Gücü Sanat (çev. Fırat Ergiz, Roza Yayınevi, 2019) adlı eserinde hayal gücü, gerçeklik, yaratıcılığın mekanizması ve sancıları, ergen yaratıcılığı ve okul çağı çocuklarının sanatsal eylemleri üzerinde durmuştur.


Ömer ESKİ 3276
3. Sayı
YAĞMUR VE ÇOCUK
YAĞMUR VE ÇOCUK

O bahşetti
Ağaçları biz büyüttük
Önce salıverdik duyguları denize
Ağlara takılan
Bizden başkası değildi

Yağmur ağlayan çocuklara verilen bir
Hediyeydi sıcak günlerde


Ömer ESKİ 642
3. Sayı
TOKYO’NUN SON ÇOCUKLARI
TOKYO’NUN SON ÇOCUKLARI

Bir şehrin son çocukları yaşça küçük olanlar mıdır, kendini çocuk hissedenler midir, yoksa çocuk kalbi taşıyanlar mıdır? Bir ülkenin son çocukları olmak neyi ifade ediyor? Japon yazar Yoko Tawada, Tokyo’nun Son Çocukları adlı kitabında bu sorulardan hangisine cevap veriyor dersiniz.


Ömer ESKİ 712
2. Sayı
TATİL TANIŞMA FIRSATIDIR
TATİL TANIŞMA FIRSATIDIR

Zor olan’ı yaşadığımız şu günlerde düşünmek için ne kadar da zamanımız oldu? Kelimelerin, kavramların değişmesiyle hayatımızda bir şeylerin değiştiğini gördük. İçeri ve dışarı kavramları yeniden yorumlanmaya çalışıldı


Ömer ESKİ 503