4. Sayı
EMILE’DEN  JEAN JACQUES ROUSSEAU
EMILE’DEN JEAN JACQUES ROUSSEAU

Tüm dillerimiz birer sanat yapıtıdır. Doğal ve tüm insanlar için ortak bir dil olup olmadığı uzun süre araştırıldı; kuşkusuz böyle dil var; bu da çocukların Öğrenmeden önce konuştukları dildir.


İsmail ŞİMŞEK 650
3. Sayı
HASSAS ÇOCUKLAR,DAYANIKLI KARAHİNDİBA VE KIRILGAN ORKİDE
HASSAS ÇOCUKLAR,DAYANIKLI KARAHİNDİBA VE KIRILGAN ORKİDE

Astrid Frank'ın yazıp Regina Kehn'in resimlediği, Semra Pelek tarafından Türkçeye kazandırılan "Enno ya da Asfalttaki Karahindiba " bir kitaptan daha çok, ruhunu kaybetmiş dünyadaki hassas çocukları anlayabilmemiz için bizlere Hayalistan'dan gönderilmiş bir mektup gibi.


İsmail ŞİMŞEK 1453
3. Sayı
SEVİM AK İLE ÇOCUK VE EDEBİYAT ÜZERİNE
SEVİM AK İLE ÇOCUK VE EDEBİYAT ÜZERİNE

Sevim Hanım, Çay ilkokulundan, Çaydanlıktan, çocukların bakışlarıyla güzelleştirdiği yeşil ve mavinin şehri Rize’den merhabalar, Çaydanlık dergisinin 3. sayısının dosya konusunu “Çocuk ve Edebiyat” olarak belirledik.


İsmail ŞİMŞEK 890
2. Sayı
ÇOCUKLARLA İLGİLİ SÖYLENMİŞ ÜNLÜ SÖZLER
ÇOCUKLARLA İLGİLİ SÖYLENMİŞ ÜNLÜ SÖZLER

Hayatın her dalından insanların çocuklarla ilgili söyleyecek birkaç sözü vardır. Çocuklarla ilgili bu ünlü sözler, mesele çocuklarla ilgili yorumda bulunmaya gelince insanların fikir yelpazesinin ne kadar da geniş olduğunu gösteriyor.


İsmail ŞİMŞEK 186392
2. Sayı
MASKE
MASKE

Aylak adam olarak geçen bir tatil gününün akşam üstü. Asaf’la beraber esnaf Tahir ağabeyi ziyaretimizde, Asaf'ın sevgilisinin ayrılacağını öğrendik. Ayrılacağını dediysem Asaf’ın gönlünden değil, işten ayrılacağını ve aynı zamanda bu şehirden. 


İsmail ŞİMŞEK 574